Hoe heet die Franstalige film waarin een oudere man sexverslaafde is?

Zo’n 10 jaar geleden zag ik op TV een Franstalige film (moet toch een relatief oude film zijn vanuit de jaren 1980-1990) waarin een oudere man (+/- 50 jaar) via zoekertjes in de kranten regelmatig vrouwen opzocht voor sex tegen betaling; weet iemand toevallig hoe deze film heet?

Naar het einde toe ging het over een vrouw die werd achtervolgd en opgezocht, het einde was vooral een thriller;

Weet iemand toevallig over welke film dit gaat?

Ik ben al een hele tijd op zoek naar deze titel...

Dank bij voorbaat

Weet jij het antwoord?

/2500

Door met die gegevens op IMdB te zoeken komt er de volgende titel uit: "L'homme qui aimait les femmes", uit 1977. Het verhaal loopt volgens een flashback, want het begint met de begrafenis van de hoofdpersoon. Vreemd genoeg zijn er op die begrafenis enkel vrouwelijke bezoekers. Sommigen huilen, anderen lachen. Een van de vrouwen weet zowat alles van de hoofdpersoon. Zij is de uitgever bij wie Bertrand Morane zijn autobiografie uitbracht. Uiteraard was hij ook met haar naar bed geweest. Na de begrafenis vliegt de film terug in de tijd en zien we Bertrand in een stomerij staan. Daar ziet hij de benen van een mooie vrouw en op slag wordt hij verliefd en probeert hij deze vrouw te achterhalen, met enkel een nummerbord van haar auto als aanwijzing. Die gedrevenheid om een vrouw die hij ziet de zijne te maken loopt als een rode draad door de film. Wanneer hij bij een lingerieverkoopster een blauwtje loopt, besluit hij om een boek te gaan schrijven over zijn avonturen met vrouwen. Zo probeert hij ook zijn drijfveren boven water te halen. Hij is geobsedeerd door vrouwen, door tientallen verschillende soorten, dik, dun, lang, kort, met dikke kuiten en dunne kuiten, blond en bruin. Zo stelt hij in feite uit al de vrouwen die hij tegenkomt zijn ware vrouw samen. En al de vrouwen die er op de wereldbol rondlopen hebben een ding voor op de vrouwen die hij al kent: het feit dat hij die juist niet kent. Zo blijft hij altijd en overal op ‘jacht’ naar nieuwe vrouwen.

Bronnen:
http://www.fransefilms.nl/lhomme-qui-aimai...
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...

Zou het 'La femme d'à côté' van François Truffaut kunnen zijn? De mannelijke hoofdrol daarin wordt gespeeld door Gérard Depardieu.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/La_Femme_d'à_côté
http://www.youtube.com/watch?v=xyPUezVOpUc

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100