Hoe maak je een goed Lego-stopmotion-filmpje?

Als ik bijvoorbeeld http://www.youtube.com/watch?v=esziO72dKg8 bekijk worden er ontzettend veel frames gebruikt voor een stopmotionfilmpjes van Lego-poppetjes. Hoe kan je voor een vloeiend verloop van een dergelijk filmpje zorgen? Iemand die goede tips en truuks kent? Het zou vervelend zijn dat de bewegingen uiteindelijk niet echt natuurgetrouw zijn...

Dus, tips en truuks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook wel eens zo een filmpje gemaakt, de truc is om de camera stil te houden en de bewegingen klein te houden. Ik raad je aan om op een simpel programma te beginnen, zoals windows movie-maker. Maak gewoon elke keer een foto, en beweeg het voorwerp steeds een beetje opnieuw, uiteindelijk laat je de foto's gewoon 0,2 seconde lopen (of minder als je het nog realistischer wilt maken). Bedenk wel dat je de bewegingen niet te groot of te klein maakt, doe je ze te klein heb je meer foto's nodig en ben je veel langer bezig, doe je het te groot dan ziet het er niet realistisch uit. Zie de bijlage voor mijn filmpje ;)

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=zcZs7IsYw0s

Op de camera (van bijvoorbeeld een mobiele telefoon) zit een pause knop en dan kan je steeds pauseren en dan steeds een klein beetje laten bewegen , de draaiende gedeelten zou je gewoon eerst kunnen laten draaien en daarna filmen als ze nog draaien,of een klein draadje gebruiken om dingen mee te laten bewegen.

Bronnen:
eigen telefooncamera

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100