Is het mogelijk om wapens te maken van zilver?

In films (vooral met vampiers) komen regelmatig zilveren wapens voor. Ik vraag me af of dit mogelijk is. Is zilver niet te broos of juist te zacht om als wapens gebruikt te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zilver kan gebruikt worden om een wapen van te maken. Echter, 100% zilver is zacht. Weliswaar harder dan goud, maar nog steeds te zacht om lang als wapen te fungeren. Wat echter wel vaak gebeurt , dat het in een legering wordt gebruikt zodat het een stuk harder is.

Bronnen:
http://www.artsedelmetaal.homespot.nl/inde...
http://www.zilver-info.be/toepassing-gebru...

Het kan ook van speciaal metaal dat zie ik vaak op 'sons of guns' op dicovery maar ik ben de naam even vergeten. Het is een lichte matriaal en dat snijden ze uit. Uit een groot blok.

Heel veel dingen kan je als wapen gebruiken, zo ook een zilveren vork van een bestek. Je kan ook een zwaard maken van zilver, maar het zal niet lang meegaan. Ook zou je nog wel een pisttol kunnen maken uit zilver, maar dan voor éénmalig gebruik. Zilver is i.h.a. te zacht en niet stijf genoeg.

Met een zilveren knots of bijl kan je nog wel prima iemand de hersens in slaan, maar voor wat fijner gebouwde wapens is zilver veel te zacht; een zilveren kogel kan ook nog wel, maar een zwaard of een pistool echt niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100