zou het een probleem zijn als ik 15 ben en de film is voor 16+?

ik ben 15 en word in November 16, nou wil ik vandaag naar de film 'save' gaan met 2 vrienden ( die wel 16+ zijn ), zou het een probleem zijn? de bioscoop heet 'Utopolis' in Almere-Stad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een handig trucje om wel de bioscoop in te komen, ook al ben je nog niet oud genoeg is om iemand te vragen die wel 18 jaar of ouder is, of hij wilt doen alsof hij bij jou hoort. Hij/zij is dan jou begeleider en onder zijn verantwoordelijkheid kan jij dan de bioscoop binnen komen! Je moet alleen even oppassen met de zitplaatsen. Als je zelf mag kiezen waar je gaat zitten is dit geen probleem, maar anders moet je even goed opletten!

als er aan de film een leeftijd hangt van 16 jaar, is dat ook voor 16 jaar en ouder, en kom je niet binnen als je 15 bent.. als je bij controle 15 jaar blijkt te zijn krijgt diegene die je binnen liet, er een boete voor..dus wacht tot november, dan mag je wel... Toegevoegd na 2 minuten: De overheid heeft een wettelijke bepaling verbonden aan de leeftijdsgrens van 16 jaar. Volgens artikel 240a van het Wetboek van Strafrecht is een bioscoopexploitant strafbaar wanneer hij iemand jonger dan 16 toelaat tot een film met de classificatie 16. Uitgezonderd zijn kinderen van 14 en 15 jaar mits onder begeleiding van vader, moeder, opa, oma of verzorger(s). Als er een vermoeden bestaat dat iemand nog geen 16 is, dan mag de bioscoopexploitant om een legitimatie vragen of de toegang weigeren. Vergeet niet de legitimatie van alle deelnemers mee te nemen! ..

Bronnen:
http://www.forox.nl/index.php?pagina_id=34

Als ik jou was zou ik niet naar die film gaan, en bij Utopolis wordt meestal streng gecontroleerd: bij ophalen kaartjes en bij de zaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100