welke horror film is in een/meerdere landen verboden?

Toegevoegd na 12 minuten:
en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Caligula, een Italiaans-Amerikaanse biografische, historische en pornografische exploitatiefilm uit 1979, geregisseerd door Tinto Brass, met scènes die werden toegevoegd door Giancarlo Lui en de oprichter van het magazine Penthouse Bob Guccione. De film toont het leven van de Romeinse keizer Caligula. Het script werd geschreven door Gore Vidal en werd mede gefinancierd door het magazine Penthouse en geproduceerd door Guccione en Franco Rossellini. De film heeft Malcolm McDowell, John Gielgud, Peter O'Toole en Helen Mirren in de hoofdrollen. "Caligula" kreeg tijdens haar bioscooprelease erg negatieve kritieken, maar werd erg populair op video en dvd. "Caligula" is vooral berucht omdat het één van de meest controversiële films aller tijden is. Toegevoegd na 2 minuten: Naar verluid is dit dus de meest verboden film, maar hij valt niet onder de klassieke noemer horror, het is een exploitatiefilm, een film die in de eerste plaats effect wil sorteren, waaraan het verhaal ondergeschikt is. Kenmerkende elementen hierbij zijn vaak geweld, (verboden) seks, naaktheid, drugs, angst, sensatie, vernieling, monsters en opstanden.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banned_films
http://nl.wikipedia.org/wiki/Caligula_%28film%29

"Human Centipede 2" is verboden in Engeland Toegevoegd na 5 minuten: De UK Film Board heeft bepaald dat de film een ‘reëel risico’ vormt. De film van de Nederlandse Tom Six gaat over mensen wiens darmkanalen aan elkaar worden genaaid door een geflipte arts.

Bronnen:
http://knackfocus.rnews.be/nl/entertainmen...

Paranormal activity was ergens verboden maar ik weet niet meer waar. De eerste film omdat mensen in shock raakten zeiden ze lol XD

Dawn of the dead The evil dead The Texas Chain Saw Massacre Friday the thirteenth III In Duitsland verboden.

Bronnen:
http://www.cultuurkaart.nl/film/redactione...

Cannibal Holocaust Guinea Pig (film series) The Texas Chainsaw Massacre 2 I Spit on Your Grave A Serbian Film

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banned_films

Cannibal Holocaust (1980) Groot liefhebber van horrorfilms ben ik niet, maar er zijn zeker een aantal films de moeite waard. Bovenaan staat Cannibal Holocaust, een Italiaanse horror uit 1980. Een groepje antropologen trekt het Amazonegebied in om daar de inheemse bevolking te filmen. De groep wordt nooit teruggevonden maar het beeldmateriaal dat later wordt gevonden, zegt genoeg. De film is dusdanig gruwelijk en schokkend, dat hij in meerdere landen verboden is, regisseur Rugerro Deodato in de cel heeft gezeten en voor de rechtbank zijn special effects heeft moeten prijsgeven. Toegevoegd na 5 minuten: Moraal van het verhaal; als je onaardig bent tegen inboorlingen kun je een mooie film maken maar ben je wel het avondeten voor die dag.

Bronnen:
http://www.moviesense.nl/2009/07/redactie-...

a seberian film volgens mij staat die ook op lijst verboden films en anders MOET die er op Ik heb de trailer gezien niet afgekeken en recensies gelezen,ik wordt er misselijk van.Hoe ziek moet je zijn als je zo'n film maakt, de wereld is raar

The Exorcist (1973)

Cannibal Holocaust - Gruwelijke scene's Nekromantik, Nekromantik 2 - necrofilie The Beast in Heat - Sexueel misbruik Halloween 5 & 6 - 'High impact' geweld Hostel 1 & 2 - 'High Impact' geweld I Spit on Your Grave - Sexueel misbruik The Texas Chain Saw Massacre - 'High Impact' geweld Check: movieshocker.com Daar kan je meer dan de helft van deze films gewoon online kijken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100