Ik heb een nieuwe koelkast en vroeg mij 2 dingen af:

-Het bovenste plankje in de deur heeft een doorzichtige 'kap' zodat je hem kunt sluiten. Waar is dat eigenlijk voor? Wat kun je daar het beste in bewaren?
-Kun je ergens 'deurstops' kopen (voor weinig geld)? Mijn deur zwaait nu steeds helemaal open.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat bovenste vakje is handig voor bv eieren of een pakje boter of iets anders wat makkelijk deukt als je het onbeschermt weglegt. Deurstoppers... zou ik zo niet weten. Maar als je deur vanzelf openzwaait als je hem loslaat dan denk ik dat je koelkast niet goed waterpas staat. Dat zou ik eerst controleren want dit is wel belangrijk voor een koelkast.

Boter doe ik erin bewaren en deurstop? Misschien minder hard open zwieren is de beste opl.

Dat vakje in de deur is om bakboter in te bewaren, maar je bent vrij, om er wat je dan ook wil , in te doen natuurlijk. Staat je koelkast wel waterpas, grote kans dat de deur helemaal openslaat omdat hij niet helemaal recht staat.

Wij bewaren er tomaten en soms paprika's of pepertjes erin. Het doel van de kap is om het af te dekken, dus als jij een tomaat aangesneden hebt kun je hem op het plankje leggen met de kap - en de kap dichtdoen - zodat hij afgedekt is. Dus de kap dient om voedsel op een hygiënischere manier te bewaren.

wanneer je zelf de koelkast heb geplaatst zou ik nog een keer kijken of hij waterpas staat. Is hij geplaatst door de winkel waar je hem hebt aangeschaft direct contact opnemen met de leverancier. Ik vraag me wel af of je koelkast zover uit het lood kan staan dat je deur vanzelf open gaat.

een koelkast heeft fasen.boven in vlees en vleeswaren. daaronder frisdranken melk zuivel.tomaten paprika,s nooit in een koelkast bewaren ze verschrimpelen.eieren zitten toch al luchtdicht,in een keukenkast.een ventilator in een koelkast niet versperren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100