Is deze manier van werven wel ok?

Op het internet kwam ik langs een bedrijf die op de volgende manier een nieuwe medewerker probeert te werven.
------------------------------------------------------------------------
Iets om handen,

Door de bedrijfsdrukte blijven sommige zaken of ideeën (wat langer) liggen welke toch heel nuttig kunnen zijn. Om daar iemand voor aan te nemen is economisch onvoldoende rendabel. We zoeken daarom iemand die geen arbeidsrelatie wil of kan hebben maar die toch actief wil zijn binnen het bedrijfsleven. Puur als hobby en niet gericht om geld te verdienen.

Afhankelijk van de kennis, vaardigheid maar natuurlijk ook de eigen interesse kunnen de bezigheden variëren. Voorbeelden van zaken die u op zou kunnen pakken zijn: optimaliseren geautomatiseerd relatie- en kandidatenbestand, zoeken van kandidaten, contacten onderhouden met (potentiële) relaties, namens ons netwerken, enzovoort.

Profiel
* Vindt het leuk om aan het werk te zijn;
* Is niet bang om met de computer te werken;
* Wil minimaal 12 uur per week deze werkzaamheden doen;
* Hoeft hiervoor geen salaris maar wil gewoon lekker aan het werk zijn;
* Vutter, WAO-er, herintreder of iemand anders die geen betaald werk zoekt;
* Voldoende vaardigheden of aanleg voor deze of een deel van de activiteiten;
* Woonplaats op maximaal 0,5 uur reizen van ons kantoor;
* Vlot, open, humorvol en vertrouwenwekkend.
* Goede communicatieve vaardigheden;
* Minimaal MBO plus niveau.

Aanbod
Werkzaamheden die u leuk vindt en voor ons nuttig zijn. Een groeiende organisatie met enthousiaste collega’s. Contact met andere mensen en organisaties in de zelf gewenste mate. Geen salaris maar natuurlijk worden wel alle kosten vergoed.

Contact:
Bent u geïnteresseerd in deze wederzijds aantrekkelijke mogelijkheid, dan zien we uw CV (Word formaat), onder vermelding van XYZ, met een begeleidend schrijven graag per e-mail tegemoet.

-----------------------------------------------------------------------
Toegevoegd:
Vragen die ik erbij heb:
1. Is zo iemand dan wel verzekerd op die werkplek?
2. Wat is de formele status van zo'n werknemer?
3. Kan dit in Nederland zo worden ingericht? Wordt er geen premie ontdoken of i.d. ?
4. Is het wel etisch?
5. Welk mensbeeld zit hier achter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Sorry, maar ik vind dit onacceptabel. Bijdragen aan de winst van dit uitzendbureau, zonder dat daar iets tegenover staat. Hoe durven ze.

Bronnen:
http://www.bsp-staffing.nl/vacatures/item/...

Ja hoor, ik zie geen probleem. Ieder kan voor zich bepalen of hij het een aantrekkelijk aanbod vindt. Geen haar op mijn hoofd die eraan zou denken, maar een ander misschien wel. Al zou ik als ik de personeelsfunctionaris van dit bedrijf was, niet mijn adem inhouden.

sja het is natuurlijk wel een beetje jammer dat een bedrijf op zoek is naar iemand die gratis hun zaakjes komt opruimen maar het gebeurt vrij vaak hoor. Komende pinkpop ga ik ook vrijwilligeren. Eigenlijk is dat pure geldklopperij, ik werk daar een dag en zij verdienen er wat aan en ik niet (maar ik mag de overgebleven dagen dan wel gratis op het festivalterrein rondkijken). Bij al dit soort dingen staat vragen natuurlijk altijd vrij als bedrijf, als iemand gek genoeg is om gratis te komen werken dan is dat mooi meegenomen. Er moet vlgs mij wel een bepaalde vorm van aangifte bij de belastingdienst worden gedaan. Toegevoegd op 05-05-2009 15:56:09 ad 1. In principe ben je, als het papierwerk wel gewoon geregeld wordt, wel verzekerd (ik denk dat dat hier ook het geval is omdat er 'wit' in de advertentie staat) ad 3. Ja dit kan, het kan gewoon wit, ik weet echter niet of daar nog een bepaalde vorm van belasting voor betaald wordt dan.. ad 4. Sja dat is moeilijk, ik vind het eigenlijk wel verwerpelijk dat een bedrijf dit vraagt van iemand. Anderzijds zitten er ook veel mensen thuis die mss wel graag iets willen doen met hun tijd. Daar zou het een oplossing voor kunnen zijn. Vragen staat vrij (al vind ik het dus nogal brutaal)

Wie belangstelling heeft, kan natuurlijk reageren. In de praktijk zie ik echter allerlei problemen, omdat er op allerlei terreinen verschillen zullen ontstaan tussen deze medewerker en de andere werknemers. Ik zou het bedrijf adviseren toch op de een of andere manier een salaris te geven voor de werkzaamheden.

Ha, die Yason; Lijkt me geen probleem; ze maken er geen geheim van dat het financiëel nix oplevert. En het staat iedereen vrij om er wel of niet op in te gaan. Bovendien; if you pay peanuts, you will get monkeys....

Het is wel heel apart, wellicht kijken ze wat ze hier op vangen, en wellicht hebben ze eerder geprobeerd om gewoon personeel erop te krijgen.

Manier van werven is ok ( vragen staat vrij ) Of er ook mensen zijn die er daadwerkelijk voor gaan is een tweede. Verder vind ik het eisenpakket aan de hoge kant voor een onbetaalde functie. Het zou eerder een optie zijn om in samenspraak met een UWV iemand die een uitkering geniet ( 70% ) er voor te laten werken dit aan te vullen tot 100% ( eventueel naar rato ). Heb je nog steeds een goedkope kracht en wordt in ieder geval voldaan aan alle verplichtingen.

klinkt voor mij meer als vrijwilligerswerk dan een job...

Ik zie hier geen probleem. Ze zoeken gewoon een vrijwilliger - als dat iets voor je is en je hebt de tijd, dan reageer je, lijkt het je niets dan click je door. Etisch? Mensbeeld? Status? Onverzekerd premie ontduiken? Allemachtig wat een negativiteit!

Volgens mij is het meer een provocatie die moet leiden tot wat publiciteit. Het maakt kennelijk wel wat los. En ja, er is overigens verder niets op tegen maar tegelijk hoop ik dat er niemand op reageert. Want beetje ranzig is het wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100