Waarom stinkt mijn kleding uit de wasmachine nog steeds naar zweetvoeten?

Als ik het op hang dan stinkt t heel d ekamer naar zweetvoeteb als k de kleidng ruik valt de lucht mee maar soms ruikt een dikkere vest wel duidelijk ik heb t al 3x achtermekaar in de wasmachine gezet maar de zweetvoeten geur blijft vooral bij dikkere vesten , terwijl mijn zus haar was doet ze apart maar wel dezelfde wasmachine zelfde wasmiddel en die stinkt niet. Alleen mijn was hoe kan dat?

Toegevoegd na 4 dagen:
Ik ben erachter gekomen dat t door mijn nieuwe werk komt. Ik werk sinds kort met eten en ook best veel kaas soorten en na het werken onderweg naar huis merkte ik ineens dat mijn kleding stinkte naar zweetvoeten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er kunnen meerdere oorzaken zijn. Bijvoorbeeld vetluis (zeepluis) in de wasmachine. Dat is een aanslag in de machine van resten wasmiddel, waar bacteriën in gaan groeien. Het wordt vooral veroorzaakt door lage temperaturen en vloeibaar wasmiddel. Dat krijg je weg door af en toe de machine te laten draaien op 95 graden oftewel de kookwas. Eventueel kun je een lege kookwas draaien met een paar kopjes schoonmaakazijn of soda. Toegevoegd na 7 minuten: Verdere tips: - Gebruik waspoeder – dus geen vloeibaar wasmiddel - Gebruik een kleinere dosis wasmiddel; kijk voor de juiste dosis op de verpakking van het wasmiddel - Verwijder wasgoed zo snel mogelijk na het wassen - Laat de deur open wanneer je de wasmachine niet gebruikt - Maak het rubber van de deur schoon na elke wasbeurt - Reinig elke maand het zeepbakje plus pluizenfilter Toegevoegd na 9 minuten: - was sokken voortaan apart en laat ze voorweken in biotex, azijn of soda (niet mengen) - doe bij het wassen van fleece vesten wat azijn in het wasverzachterbakje

Dat komt omdat je een milieuvriendelijke machine hebt. Tegenwoordig wassen de machines met een minimaal aantal liters water, als je kijkt door het glas zie je het water geeneens. De was komt frisser en schoner uit een ouderwetse Turnamat of een waterslurpende Miele van 25 jaar oud. Gelukkig hebben we tegenwoordig de Primark.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100