Verschillen in aa/alkaline batterijen van verschillende merken?

Ik heb een draadloze bluetooth muis, en die heeft 2 aa-batterijen nodig. De batterijen van bijvoorbeeld de Hema werken goed, terwijl de muis bij batterijen van bepaalde andere merken helemaal stottert en erg achterloopt op de bewegingen.
Ik heb beide batterijen bekeken en ik zie geen verschil in informatie die erop staat. (allebei 1,5 V, penlite/LR6), het enige verschil is dat op die van de Hema "extra power" staat, maar dat lijkt me eigenlijk meer een verkooppraatje.
Ik dacht dat alle aa-batterijen hetzelfde waren?

Toegevoegd na 2 dagen:
Ik heb nu oplaadbare geprobeerd en, hoewel op mijn muis 1.5V staat en deze 1.2V zijn werkt dat wel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De verschillen zijn bar klein, op de prijs na, die kan wel flink verschillen. Let wel op winkels die partijen van spullen verkopen, daar kan wel eens een oude of overjarige partij tussen zitten en daar worden batterijen niet beter van. Als de batterijen die een stotterende muis oplevert nieuw zijn, ga er dan mee terug en vraag andere of je geld terug. Oplaadbare batterijen is zeker een optie, check wel in de handleiding of je muis daar geschikt voor is en/of probeer het uit.

verschillen kunnen liggen aan de mah van de batterij, hoe hoger dit nummer hoe langer hij meegaat. Ook kan er een klein verschil in de contact puntjes zitten van de batterij. Mocht de batterij niet helemaal goed werken en heeft hij nog wel lading dan kun je de veertjes van het apparaat waar de batterijen ingaan even uittrekken of bijbuigen zodat de batterij wat strakker komt te zitten. Probleem is hier meestal wel mee opgelost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100