Hoe kan Ik zorgen voor een livestreaming of andere manier van live beeld op afstand?

Dit is een vraag met spoed!

Men is opzoek naar een ontsnapte hond.
Er is een vangkooi geplaatst.

Nu ben ik opzoek naar een betaalbare en snel uit te voeren oplossing om de kooi in de gaten te houden wanneer er geen spotters zijn.
Bijvoorbeeld een camera of webcam plaatsen die live-beeld laat zien vanaf die plek.

De beelden moeten op relatief grote afstand te volgen zijn. Ik bedoel in ieder geval buiten WIFI bereik.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan met een 3g/4g IP-camera (waarschijnlijk voor buiten). http://www.spywebshop.nl/beveiligingscameras/3g-en-4g-buitencamera-ir-nachtzicht.html Of 500 betaalbaar is weet ik niet. Wellicht zijn er ook goedkopere varianten, maar dat is dus de techniek. Eigenlijk hetzelfde als een smartphone ophangen. Bedenk ook dat je een abonnement nodig hebt om de beelden te versturen. Toegevoegd na 2 uur: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.webcam&hl=nl

Die smartphone optie hoeft niet heel veel dataverkeer te kosten. Je moet dan een app gebruiken die alleen bij beweging beelden doorgeeft. Er zijn ook apps waarmee je op afstand een foto kunt maken, Cerberus voor Android bijvoorbeeld. Dat is een app om verloren of gestolen telefoons terug te vinden, een week gratis te gebruiken. Video kan ook, maar dat heb ik niet geprobeerd. Fotootje van nog geen 200 kb is al goed, hoger instellen kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100