Als je 8 x 1,5v AA batterijen in serie aansluit, wordt het totale aantal ampere dan ook meer?

dus 8 x 3300Mah = 26400

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij serieschakeling wordt de spanning 8x zo hoog, het aantal ampѐre én het aantal ampѐre-uur blijft gelijk aan 1 batterij. Bij parallelschakeling is de spanning gelijk aan 1 batterij maar is het aantal ampѐre én het aantal ampѐre-uur 8 x zo hoog.

Het aantal ampere (de stroomsterkte) wordt bij een serieschakeling niet meer, maar het aantal ampereuur (de lading of capaciteit) wordt wel 8x zo groot. Het totale voltage (spanning) wordt ook 8x zo groot. Als je ze parallel aansluit blijft het voltage gelijk (1,5V), wordt het aantal ampereuur (de lading of capaciteit) 8x zo groot en wordt de stroomsterkte 8x zo groot.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Amp%C3%A8re-uur
https://nl.wikipedia.org/wiki/Amp%C3%A8re_...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Elektrische_spanning

Je vraagt naar het aantal ampere, maar in je toelichting heb je het over het aantal ampere-uur (mAh). Welke van de twee bedoel je? Als je het over het aantal ampere (A) hebt: dat blijft hetzelfde als je de batterijen in serie zet. Bij een serieschakeling blijft het aantal ampere gelijk en neemt het voltage toe. Wil je meer ampere, dan moet je de batterijen parallel zetten: dan neemt het aantal ampere toe en blijft het voltage gelijk. Het aantal ampere-uur neemt in beide gevallen toe, of je de batterijen nu in serie of parallel zet.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100