Waarom warmt mijn Senseo zo langzaam op?

Sinds kort warmt mijn Senseo langzaam op, in zo'n 5 tot 10 minuten tijd. Met warm water in de tank lijkt hij helemaal niet op te warmen (na 20 minuten nog altijd knipperend en geen geborrel). Ik weet het type niet, is niet meer leesbaar, maar het is een ouder model met opties voor Latte's en dergelijke, met een klein wit bakje voor melk ingebouwd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat het verwarmingselement in je Senseo kapot is of niet meer naar behoren werkt. Je kunt dit mogelijk laten repareren via Philips. Ik zou echter geen voorverwarmd kraanwater in je Senseo doen. Warm kraanwater heeft namelijk door je boiler of geiser gestroomd. En omdat in warm water metalen makkelijker oplossen is de kans groot dat er een verhoogde hoeveelheid metalen in het warme kraanwater zit.

Bronnen:
http://www.waterbewust.nl/drinkwater.html
https://www.brabantwater.nl/paginas/Vragen...

Het gaat om het magneetje in de watertank. Peuter hem eruit, hij zit in een soort hard plastic verpakkinkje . Maak hem schoon, ik heb zelfs het omhullende "spul ' verwijderd. Ik had trouwens voor plm €5 (incl verzenden) een nieuw magneetje door P laten opsturen en deze geplaatst. Naar mijn mening een nieuwe niet nodig gehad maar toch. Je kunt ook even googlen op je type machine icm knipperen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100