een blu-ray speler van lg die uitgaat na een aantal sec. als ik hem daarna weer aanzet krijg ik de melding please wait en valt uit. wat kan dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoi Richard, Ik denk dat de combinatie tussen jouw tv en de speler een beetje ''gebugt'' is. Als het kan probeer de speler (misschien via een andere TV?) terug te zetten naar een soort van fabrieksinstellingen. Mocht dit niet lukken dan zul je terug moeten gaan naar de winkel. (Op een elektronisch apparaat staat standaard 2 jaar garantie) Succes ermee! Gr. T.

Dit verschijnsel is typisch als er geen feedback komt van de controller en leeskop na het op starttoeren komen van de speler de leeskop geen optische schijf 'herkent'. Diverse mogelijkheden: 1. problemen met stappenmotor (let wel op: een single sided blue ray disk speler leest van binnen naar buiten, enkel bij een dubble sided versie gaat het lezen/schrijven op L1 aan onderzijde terug van buiten naar binnen) of met de variabiliteit van het toerental want de snelheid bij het lezen aan de binnenkant (begin van de data) is VERSCHILLEND van het toerental bij het lezen in het midden en de buitenkant (bijv. 8 X speed kan pas gehandhaafd worden vanaf het midden ergens, maar niet bij het eerste deel van de blu ray disk). Weet niet hoe het zit met triple van 100 GB en quadruple (125 GB) of BD XL drives zit, wellicht gelijkaardig. Hierdoor kan het zijn dat de leeskoop niet juist op de eerste binnensporen kan starten of de bibliotheek van de DVD met spoorinformatie niet kan ophalen. 2. Vervuiling of zelfs beschadiging van de leeskop. Vooral de beschermlaag is op oeen blu ray maar 0,1 micrometer meer dik, veel minder dan bij de DVD, dus het is een veel gevoeliger systeem geworden. 3. Leeskop die een klein tikje kreeg omdat die bovendien ook dichter bij het leesoppervlak zit (vandaar al snel die Durabis coating in combinatie met punt 2. hiervoor) en daardoor is de BD niet meer bruikbaar en stopt die ook met lezen. Misschien eens proberen met een reinigingskit, maar als dat niet lukt, is je BD speler te vervangen (garantie dikwijls als het binnen 2 jaar na aankoopdatum is en je particulier bent; eventueel te betalen als er oneigenlijk gebruik was, zie garantieblaadje bij de aankoop ervan). Hoe meer opslag, hoe gevoeliger dit soort apparaten zijn voor storingen overigens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100