Wie kan mij helpen een idee te geven bij dit knutselen?

Uit de koekkoeks klok heb ik het rader van de uur telling gehaald en aan het lipje van de koekkoek activeren een touwtje gemaakt. nou komt de koekkoek alleen als ik aan het touwtje trek.
wat ik wil is dat de koekkoek er uitkomt als er aan de deur gebeld word. ik heb al een motertje van 6 volt. maar als die het touwtje oprolt dan gaat hij niet meer terug vanzelf. en als het touwtje te strak komt dan trekt hij in de klok te ver door en moet ik dat weer herstellen. dus als er aangebelt word dan moet het niet uitmaken of ze lang of kort bellen.
hoe kun je dat oplossen? en ook met dat motertje dat die terug rolt. of iets anders dan een motertje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt i.p.v. een motor die draait er een gebruiken die alleen trekt zoals de spoel met beweegbare kern uit een dingdong-bel.

Bronnen:
http://images.google.nl/imgres?imgurl=http...

Er is nog een andere mogelijkheid - wellicht goedkoper, tenminste, als je geen tweedehands onderdeel op kunt scharrelen. Bij sommige winkels verkopen ze voor een prikkie luchtverfrissers voor op het toilet. Dan bedoel ik niet die dingen die je zelf moet indrukken, of dingen die aan de deur zijn gekoppeld - nee, er zijn ook van die luchtverfrissers die geheel automatisch elk kwartier een "pufje" spuiten. Die dingen kosten niets, en er zit een motortje in dat via een simpel palletje het geurflesje induwt. Koop zo'n ding, gooi alles weg behalve dat motortje, en je hebt iets dat, wanneer het stroom krijgt, een palletje naar buiten schuift, met een slag van tussen de 5 en 10 mm. Met wat knutselen kun je dat ding aan je deurbel en je koekoek koppelen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100