Kan ik mijn oude bakkelieten telefoon aansluiten via gsm?

zodat ik die overal kan gebruiken.

Toegevoegd na 6 minuten:
dus een oude gsm erin en de draden door verbinden? maar dan is er geen kiestoon. en hoe moet de draaischijf aangesloten? en de bel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker, het kan. Er zijn apparaatjes in de handel waar je zo een SIM-kaart in kunt drukken, die zich daarna gedragen als een normale telefoonlijn. Meestal gebruikt als tweede buitenlijn op een huis- of bedrijfscentrale, maar als je er graag een bakelieten telefoon op aan wilt sluiten kan dat ook natuurlijk.

Bronnen:
http://www.telec.nl/component/page,shop.pr...

Je kan je GSM inbouwen in de bakkelieten telefoon, en hoewel het er leuk uitziet is het wel een heel geschouw.

Nee, er is geen enkele manier waarop je die twee dingen op elkaar kunt aansluiten. Ik heb wel ergens een oude bakelieten namaak telefoonhoorn als 'oortje' gezien. Ook leuk, met zo een krulsnoer eraan!

Alles kan maar het is wel een heel gedoe je zult in elk geval de draaischijf moeten instellen op tone of puls of in elk geval kunnen schakelen tussen tone en pulse of een modulator daarvoor inbouwen (ze waren jaren geleden nog wel te krijgen ) kliene kastje die je tegen het speaker gedeelte kon leggen en die dan de puls of tone omzetten De speaker en microfoon gedeelte zou in principe geen bezwaar moeten zijn wel veel gepruts en natuurlijk de accu moet aangepast worden Waarschijnlijk zul je een versterkertjes moeten inbouwen om het zwakke signaal geschikt te maken voor de speaker gedeelte van de telefoon en omgekeerd een "verzwakker"om het microfoon gedeelte signaal geschikt te maken voor de gsm microfoon. een heel gedoe maar zeker mogelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100