kan een electrisch apparaat (b.v. tv) stuk gaan door het aansluiten op hetzelfde (dubbele) stopcontact van een stroomvreter?

Toegevoegd na 1 uur:
@ jc54: dank je wel. Heb je een voorbeeld van zo'n apparaat? Een wasmachine of ander vast apparaat is uitgesloten. Kan b.v. een auto-accu-oplader zulke schade veroorzaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een stroomvreter hebt die vaak aan en af-slaat met hoge piekbelastingen dan kan dat inderdaad ten koste gaan van een apparaat dat op hetzelfde stopcontact is aangesloten.

Een apparaat aangesloten op een dubbel stopcontact,waar ook een stroomvreter op aangesloten is zal daar geen schade van ondervinden. Bij grote stroomafname zal de spanning iets lager worden ,maar dat is niet zo slecht als dat de spanning toeneemt. Snel achterelkaar aan en uitschakelen is wel slecht in verband met stroompieken die dan ontstaan. Denk hierbij aan een T.V. ,door de piekstroom zullen diodes ,of transistors doorslaan Aangezien deze onderdelen met een zo krap mogelijke doorslag tollerantie zijn genomen. En dat doen de fabrikanten weer om het zo goedkoop mogelijk te houden. In princiepe kan een T.V.levenslang mee als de onderdelen hogere stromen aan kunnen,maar dan word het helaas te duur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100