Kan een koelkast van 30 watt op een (geaard) stopcontact van 220 volt?

Ik wil een koelkast op mijn kamer, ik heb een geaard stopcontact (van natuurlijk 220 volt). Kan ik een kleine koelkast van ong. 30 watt daarop aansluiten?

Greetzzz Me

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de koelkast voor 220V gemaakt is wel; als het een koelkastje is om bv. in de sigarettenaansteker van een auto te pluggen, dan niet... Volts en Watts betreft verschillende kenmerken. Als er standaard een gewone stekker aanzit, ga er maar vanuit dat het okee is. Vermoedelijk staat er wel ergens gespecificeerd in de handleiding dat ie voor 220V geschikt is.

Ja, dat is geen enkel probleem. Als er geen andere apparatuur op die groep is aangesloten kun je er zelfs 100 van die koelkastjes op aansluiten, zonder enig probleem.

Mits die koelkast niet voor camping doeleinden is bedoeld, zal het wel een standaard k.k. zijn voor in huis. 30 Watt is dan geen enkel probleem. Ter illustratie en om te onthouden: kijk op je elektr. groepenkast met hoeveel ampère de betreffende groep is gezekerd (meestal 10 of 16 amp.) Het lichtnet is tegenwoordig 230volt, het rekensommetje is dan AxV=Watt, dus bij 10 ampère 10 x 230 = 2300 Watt maximaal voor die lichtgroep. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100