Mijn gasontladingslampen gaan naar 1 minuut uit, hoe kan dit?

Ik heb rond een paardenbak 4 gasontladingslampen staan op een paal van 9 meter, maar na 1 minuut gaan deze uit, na een paar minuten kan ik ze weer op starten. het gaat om 400W uitvoeringen van astrolux en metaflood. Het zijn lampen die ook in de bouw gebruikt worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan neem ik aan dat de lamp weer uit gaat nadat je een paar minuten hebt gewacht en opnieuw hebt ingeschakeld. Als dit het geval is dan zal hoogstwaarschijnlijk je VSA(voorschakelapparaat) kapot zijn. Maar nog 1 vraag om duidelijkheid te krijgen. zijn de 4 lampen op 1 VSA aangesloten of heeft elke lamp zijn eigen VSA? Anders gezegd, heeft elke lamp zn eigen snoertje.

Lampen die herhaaldelijk doven en daarna weer opstarten zijn in veel gevallen einde levensduur. Maar zoals gezegd kan ook het voorschakelapparaat de schuldige zijn. Kijk goed of de lamp zwarte of witte vlekken vertoond. Dit gedrag wordt veroorzaakt als de lamp een hogere brandspanning verlangt door einde levensduur, dan dat het voorschakelapparaat kan leveren. De lamp dooft dan, en ontsteekt dan weer indien voldoende afgekoeld, wordt weer te heet, dooft, et cetera.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100