Heb de plafondventilator opgehangen zonder aarddraad te verbinden maar werkt niet. Wat nu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er moet iets anders mis zijn, ook zonder aarding (de geel-groene draad) moet het werken. Als je de ventilator wil schakelen via een schakelaar in de muur zul je de zwarte (voeding) en blauwe (-) moeten aansluiten.

Het zou toch moeten werken , dan zonder aarde . Mogelijk heb je de aarde draad als + of min ( mis ) gebruikt . Pas dit kan het hele apparaat onder stroom zetten . Raadpleeg iemand met verstand v zaken . 230v kan dodelijk zijn zeker met een stenen vloer ( ben jij de aarde draad ) meeste apparaten werken helaas prima zonder aarde tot dat het fout gaat . Je ventilator kan ook gewoon kapot zijn . Let op Engelse apparaten hebben vaak andere kleur draden . Succes

Men heeft geen aarding nodig om het toestel te laten werken. Aarding is voor de veiligheid en moet aangesloten worden wanneer er een aansluiting is voorzien. Heb je al eens gekeken dat de knopjes op het toestel in de goede stand staan. Het speelt ook geen rol hoe je de twee stroomdraden aansluit omdat het hier over wisselstroom gaat Robby BB

Meet eens de spanning aan de aansluitklemmen van de ventilator. Heb je daar 220V ? Dan scheelt er iets met de ventilator. Heb je daar géén spanning (of slechts 110V) dan scheelt er iets met je installatie. Echter wees voorzichtig. Electriciteit is dodelijk.

Je moet uit de lasdoos die zich in het plafond bevind een bruine en een blauwe draad trekken. Deze zitten deze onder het dekseltje van de lasdoos in die moderne huizen. Meestal bevindt die groen/gele draad zich daar ook. (niet persé noodzaak) Dan zou zo'n ventilator gewoon het moeten doen. Toegevoegd na 2 minuten: trekken = bijtrekken d.m.v een draad bij/in de lasdop/klem steken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100