Waarom hebben ze in het buitenland andere soorten stekkers? (wat is het nut daarvan?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft geen nut, dat komt helaas voort uit de profileringsdrang van landen vroeger (ik heb een betere, die van ons werkt beter). De reden waarom onze wereld nu opgezadeld zit met maar liefst 13 verschillende soorten stekkers en stopcontacten voor huis-, tuin- en keukengebruik, ligt enkel en alleen aan de profileringsdrang van de individuele landen. Bovendien zijn de stekkers en stopcontacten zelden of nooit onderling compatibel, wat adapters noodzakelijk maakt wanneer je op reis vertrekt en wat een hinderpaal is voor het kopen van (goedkopere) toestellen in het buitenland. Hieronder zie je een overzicht van welke landen welke stekkers en stopcontacten gebruiken. Voor het gemak zijn de ondeling compatibele stekkers met dezelfde kleur aangeduid.

Bronnen:
http://users.telenet.be/worldstandards/ele...

Dat heeft geen enkel nut. Er is gewoon telkens door een ander iemand een stekker bedacht en daarvan is dan gezegd: "ja, DIE gaan we in het hele land gebruiken". Wat er in andere landen werd gebruikt dat boeide niet. Het buitenland was vroeger heel ver weg.

omdat toen die stekkers gemaakt werden, ze niet gekeken hebben naar andere ontwerpen. iedereen is zijn eigen gang gegaan.Het was niet zo nodig naar andere landen te kijken. (in het buitenland vraagt men zich nu af waarom Nederland van die rare stekkers heeft). Het is net als rechts of links rijden, met stokjes of vork of met de handen eten, het is ooit ontstaan en men was er tevreden mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100