Wat is het verschil tussen hardware en software?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hardware: de fysieke apparaten, zoals toetsenbord, monitor, processor, harde schijf, etc. Software: de programma's, bestanden, besturingssysteem, etc.

hardware betekent letterlijk: ijzerwaar software betekent letterlijk: programmatuur

Hardware is alles wat je fysiek kunt aanraken; het apparaat zelf en de onderdelen. Software is programmacode of tekst (of plaatjes of muziek) wat iemand gemaakt heeft en dat kan in het geheugen staan of op de harddisk, of op een cd of dvd.

Ik neem dat je het hebt over een computer. Hardware in een computer bestaat uit elektronische digitale schakelingen die informatie verwerken. Software is data met als doel de hardware te vertellen wat deze moet doen(bereken dit, zet dat op het scherm etc.). Hardware is dus fysiek en software immaterieel. Je kunt hardware gebruiken zonder software, maar dan is het minder flexibel. Je moet dan namelijk de hardware veranderen om een andere functionaliteit te krijgen(zo ging dat heel vroeger). De hardware van een pc is tegenwoordig zo gemaakt dat het informatie op een generieke manier verwerkt. Het kan dus alleen vrij eenvoudige bewerkingen doen zoals optellen, aftrekken en data uit het geheugen halen etc. Die hardware is dus ontworpen om gebruikt te worden door software. Je kunt software niet gebruiken zonder hardware, maar je kunt software wel in een hogere programmeertaal schrijven zodat het op een abstractere manier beschrijft wat de hardware moet doen. Dan is het makkelijker de software te porten naar andere hardware en hangt het dus niet meer af van één specifiek type hardware. Een andere mogelijkheid is om een bepaald type hardware te emuleren. Dan doet een computer een andere computer na zodat deze toch een programma dat bedoeld is voor een ander type computer kan draaien.

Hardware zijn de onderdelen van je computer die je echt aan kan raken en software zijn dingen die je kunt downloaden, soort van programma's

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100