Hoe moet ik een beamer aansluiten op een oude videorecorder?

Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van een beamer. Het is de bedoeling deze te gaan gebruiken voor presentatie vanaf de laptop en ook voor het bekijken van films via een mediaplayer. Tot zover geen probleem, alles laat zich prima aansluiten en wordt meteen door de beamer (een BenQ TS513P) herkend.
Het is echter ook de bedoeling een aantal wedstrijden van het komende EK te bekijken. Hiervoor is het uiteraard nodig het TV-signaal naar de beamer te krijgen. Rechtstreeks is hiervoor geen TV-tuner in de beamer ingebouwd en dus ook geen aansluiting voorzien. Daarom wil ik een oude videorecorder (Funai DVD-videorecorder) gebruiken waarop ik de coaxkabel aansluit. Het apparaat heeft twee scart-aansluitingen, ik neem aan uitgangen en een aparte audio uitgang aan de achterzijde.
De beamer is voorzien van een composiet-ingang, een component-ingang, een HDMI-ingang en een S-video-ingang. Wat voor een verloopstekker kan ik het best gebruiken zodat zowel het beeld als het geluid goed wordt overgebracht ? Tot nu toe is het me nog niet gelukt om met een verloopstekkertje (scart-composiet) en daarop vervolgense de geel-rood-witte composietkabel beeld via de beamer te krijgen. Ook via een S-videokabel werd geen signaal ontvangen.

Doe ik iets fout, of is bovengenoemde combinatie niet mogelijk ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik vrees dat dat vast loopt op oftewel analoog signaal of op de decoder. Ik geef je weinig hoop dat dit ooit gaat werken maar probeer eens iets op te nemen en terug te spelen dus eerst even kijken of hij een gewone videoband wel pakt want als het al lukt moet de videorecorder wel gewoon kunnen opnemen maar hij kan het signaal alleen afspelen als het al is opgenomen Maar of er een functie is om live preview te maken vrees van niet. en je zal maar net een band moet wisselen op een spannend moment lijkt me frustrerend kijk dus eerst of hij een gewone band wel kan afspelen als dat al niet lukt lukt het ander ook niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100