Mag je een oplaadbare batterij bij een niet oplaadbare batterij doen?

Mag je bijv. in een wii controller één oplaadbare en één niet oplaadbare batterij doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet toegestaan verschillende batterijen in hetzelfde apparaat te doen. Dus ook niet twee verschillende merken niet-oplaadbare batterijen. Één batterij zal eerder leeg gaan. Er bestaat dan de kans dat die batterij beschadigd raakt of gaat lekken. Voor even kan het prima werken, maar voor de lange termijn is het niet aan te raden.

Voor even geen probleem, echter niet opladen zo. De spanning van type batterij is verschillend dus zal de een sneller leeg zijn dan de ander. Maar goed voor even kan het dus geen kwaad.

Dit mag en kan wat betreft de Wii controllers. Bij sommige toepassing worden strekere alkaline batterijen voorgeschreven. Let verder op: oplaadbare batterijen hebben zijn 1,2V waar niet oplaadbare 1,5V zijn. Als je meerdere moet plaatsen kan de totale spanning te laag zijn!

Het is niet verboden, maar de oplaadbare batterij zal waarschijnlijk eerder leeg zijn dan de (nieuwe) alkaline batterij. Meestal heeft een oplaadbare batterij een kleinere capaciteit dan een alkaline batterij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100