waarom zijn er geen sd kaartje van 10 gb?

maar alleen van 2/4/8/16/32 enz

is het niet mogelijk of is het een verkoop truck?

Weet jij het antwoord?

/2500

vraag en aanbod. bovendien is het niet rendabel om voor elke gigabyte een extra kaart te ontwikkelen. daarom hebben ze voor verdubbelende cijfers gekozen.

Dat heeft te maken met het binaire stelsel. Computers rekenen in nullen en enen. Een binair cijfer kan dus twee waarden hebben (nul en een). Alle bits, bytes, megabytes en gigabytes zijn allemaal machten van twee: 2^1=2 2^2=4 2^3=8 2^4=16 2^5=32 2^6=64 etc.

Het is deels een marketing ding, deels een logische oplossing. Ik ga ervan uit dat bijvoorbeeld een 2GB chip verkleind wordt en dan twee of vier keer in dezelfde ruimte past. 6GB kan dan ook makkelijk als 2x2GB (kleinste) + 1x2GB (medium) plaatst. Het marketingachtige is dat het zo mooi overeenkomt met getallen die je altijd in de ICT ziet 8bit, 16bit enz. Maar ook daarvan kan je je afvragen waarom het niet 10 bits is.

Ook ik denk dat het iets met gewoonte (productieproces) of marketing gaat, maar dit verdwijnt stillaan. De nieuwe Solite State Drives hebben dit alvast niet meer en komen in alle groottes op de markt, en werken op hetzelfde principe als een SD kaart (flash geheugen).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100