Bestaat er een mobiele zender/ontvanger die zowel CB frequenties als portofoon frequenties kan gebruiken? En zo niet; waarom niet?

Ik zoek een mobiel apparaat die CB frequenties ("bakkie") kan ontvangen, die ik ook op mijn werk kan gebruiken waar portofoons worden gebruikt.....

Weet jij het antwoord?

/2500

ik ben bang dat dit niet bestaat, dit omdat de CB ferq rond de 26/27Mhz zit en de *porto kanalen* op UHF 400/470 MHz. hiervoor is echt een verschillende antenne nodig. ( die voor CB zal veel langer moeten zijn, ookal zou er een interne matcher in zitten is dit verschil nog veeel te groot ) dus dit kan niet zomaar in een toestel, wat dan ook nog draagbaar moet zijn. Mvg.

Afgezien van de technische problemen zal dit zo wie zo niet kunnen gezien de wettelijke bepalingen van die 2 totaal verschillende zend- ontvangfrequenties. De CB werkt op 27 mHz en is aan strikte regels gebonden, zoals een zendvergunning terwijl de zogenaamde walky-talky's op 446 mHz werken en vrij door iedereen mogen gebruikt worden, dus geen zendvergunning nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100