Als je met een magnetron kunt verwarmen waarom dan niet afkoelen (of zelfs vriezen)?

bestaat er eigenlijk een snelle invriezer zoals een magnetron snel verwarmt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een magnetron laat inderdaad de moleculen in vocht trillen door. Voorwaarde is wel dat er een vloeistof in het product zit, als je iets in de magnetron doet waar absoluut geen vloeistof in zit, wordt het niet in de magnetron verwarmd. Doordat het een wisselwerking is worden de moleculen heen en weer geslingerd waardoor wrijving (warmte) ontstaat. Daarom worden producten die je in een magnetron verwarmd snel warm, maar ook koelen ze snel af. Er is inderdaad een apparaat dat snel kan afkoelen, een blast chiller. Het is een (soort) vriezer die nog kouder dan -18 koelt en de lucht binnenin circuleert. Vaak worden producten ook in rvs (roest vast staal) bakken in de blast chiller geplaatst, dit om het proces te versnellen, rvs geleid de temperatuur erg goed en kan tegen zowel hoge als lage temperaturen.

Bronnen:
Eigen ervaring

In theorie is dat goed mogelijk... Als je ziet dat een magnetron de watermoleculen aanzwengelt, zoals iemand die op een schommel zit precies dan duwt dat hij hoger komt... Zo moet het ook theoretisch mogelijk zijn om precies tegen te werken, dus dat de persoon precies de verkeerde kant op duwt en zo de schommelaar laat stoppen... Omdat ik het niet in de praktijk zie, moet ik aannemen dat het toch een praktische factor is die dat belemmert, maar het zou theoretisch heel goed mogelijk moeten zijn...

omdat ze daar de koelkast en diepvries voor hebben uitgevonden

Er is een fundamenteel verschil. Een magnetron brengt energie in het system 'je bord eten' door er electromagnetische straling opaf te sturen. Die straling wordt opgenomen door watermoleculen die sneller gaan trillen. Dat noemen we warmte. Warmte kunnen we op heel veel manieren toevoegen: We verbranden iets onde rhetgeen we willen verwarmen, of we laten een stroom door een draad gaan of we sturen er straling op af. Tot nu is er maar een practische manier om warmte af te voeren. Door de meest 'warme' deeltjes te laten verdampen. En dat is de manier die we in een koelkast gebruiken bv.

Ja, dat apparaat bestaat maar is niet voor particulier gebruik. Het is een soort lopende band die mbv extreme kou een warm gerecht in enkele minuten bevriest. Dat is iets wat in een normale diepvries nooit lukt. Toegevoegd na 6 minuten: Even gezocht nog en het apparaat heet een shock freezer. Zie link. Apparaat kost 5.000 euro.

Bronnen:
http://www.keukens-info.be/keukens_kitchen...

Omdat dat in de aard van het apparaat zit.Een magnetron buis zet de watermoleculen aan het trillen die daarom hitte doen ontstaan..vrijwel alle koel apparaten werken met verdamping druk en condenstatie.en een magnetron werkt zo eenmaal niet. Supersnel vriezen gaat eigenlijk alleen als je een plons vloeibare stikstof ergens over uit stort.,zoals het "cryo koken"

Als de anti-frequentie kent van Waterstof zou het misschien wel kunnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100