Bestaat er zoiets als een ''mail me niet register''?

Net zoals het bel me niet register.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een mail-me-niet-register bestaat niet, omdat dat helemaal niet nodig is. Spammen of ongevraagd mail toesturen is verboden, en als het wel mag, zijn er strenge regels. Alleen bedrijven met wie jij een relatie hebt, mogen je mailen, en daarbij moeten ze ook nog eens heel duidelijk aangeven, hoe je daar met één muisklik vanaf kunt komen, zodat je geen enkele mail meer ontvangt. Ontvang je toch ongevraagde mail, dan kun je dat melden bij de OPTA, en riskeert zo'n bedrijf een flinke boete. Een mail-me-niet-register zou alleen zin hebben, als dat internationaal geregeld zou worden. Want als je spam in je mailbox krijgt, komt dat meestal uit het buitenland. En zelfs als dat zou lukken, dan heeft dat weinig zin. Want heel veel spam heeft te maken met computercriminaliteit, en de mensen die daar mee bezig zijn, zullen zich bar weinig aantrekken van een mail-me-niet-register. Spammen is verboden, en dus wettelijk goed geregeld. Telemarketing is niet verboden, en juist daarom is er het bel-me-niet-register gekomen. Er zijn regels opgesteld, met o.a. de verplichting om bij ieder telefoongesprek, de potentiële klant erop te wijzen dat er een bel-me-niet-register bestaat. Dat blijkt goed te werken, en daarom is het niet nodig om ongevraagde telefoontjes te verbieden. Wat er wel nog eens zal kunnen komen, is het bel-niet-aan-register, omdat de indruk is ontstaan (bij o.a. de consumentenbond) dat bedrijven die mensen niet mogen opbellen, omdat ze in het bel-me-niet-register staan, dan maar aan de deur gaan lopen leuren met hun spullen.

Nee, dat bestaat niet. Wel kun je op eenvoudige manier in je mailprogramma bepaalde mails op adres, of bepaalde woorden, tegenhouden en zelfs van je server verwijderen. Alle spam tegenhouden is praktisch onmogelijk.

hotmail en gmail hebben tegenwoordig prima spam filters alles tegenhouden lukt natuurlijk niet maar als je ergens spam van krijg klik dan niet op de zogenaamde verwijder van lijst als ze dat al beweren want kans is dat je juist meer spam binnenkrijgt gewoon dumpen die hap. en het kan handig zijn meerdere email adressen te hebben om belangrijke mail van minder belangrijke mail te scheiden en als ze al beweren dat er wel zoiets bestaat trap er niet in want dat wordt je volgens mij echt plat gespamd breng ze nu maar niet op het idee zoiets te creeren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100