kan ik een lamp met een stekker-snoer gewoon afknippen en direct aan de bedrading monteren die uit t plafon komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan zonder problemen. Wel aan een paar dingen denken. Reeds genoemd: de stroom uitschakelen. NIET alleen met de lichtschakelaar, dat is soms NIET voldoende! Maar in de stoppenkast. Dan controleren of er echt geen spanning meer op de plafonddraden staat. Reeds genoemd: gebruik een kroonsteentje. En: zorg dat de lamp NIET aan het kroonsteentje hangt. Haal die draad door zo'n lampenophanggevel, dat je met een haak of een schroef in het plafond vastzet. Er mag geen trekkracht staan op de vier draden die aan het kroonsteentje vastzitten.

Lijkt me niet bepaald veilig.

Ja hoor, dat is geen probleem mits je het maar veilig aansluit met een kroonsteentje.

In principe kan dat, maar zorg wel dat er geen stroom op de draden staat als je hem doorknip (ervaring) en ook niet op de bedrading uit het plafond. Het hangt wel af van het type lamp. Een staande schemerlamp is minderhandig om aan het plafond te hangen, dan een wandspot of plafoniere.

Als je het snoer doorknipt terwijl de stekker in een stopcontact zit, niet.

In principe kan dit inderdaad gewoon. Gebruik idealiter wel kroonsteentjes om de draden met elkaar te verbinden, en zorg uiteraard dat de stroom van de draden die uit het plafond komen uitstaat(!) Zie voor meer informatie bijvoorbeeld http://www.klusidee.nl/elektrisch/lamp-ophangen.php

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100