Wat zijn de voor/nadelen van rechargeable batterijen ?

Wanneer kun je rechargeable batterijen het beste gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn alleen maar voordelen. En je kunt ze altijd gebruiken. Je moet wel letten op WELKE oplaadbare batterijen je koopt en dat je de batterijen in goede conditie houdt. Zowel het milieu als het economische voordeel ten opzichte van alkaline batterijen is gigantisch. Er is een nieuwe generatie oplaadbare NiMOH batterijen op de markt, o.a. van de merken Powerex en Eneloop, die geen last hebben van zelfontlading en iedere keer weer een voortreffelijke capaciteit leveren. En dan heb ik het over 2100-2200 échte mA's. Waar je wel voor moet zorgen is dat je een goed laadstation hebt en niet zo'n simpel dingetje waar je ze enkel in kunt stoppen. De batterijen moeten nl. af en toe geheel ontladen worden en langzaam opgeladen (break in laadprogramma) om hun volle capaciteit te kunnen leveren. Een klein nadeel is wanneer bepaalde apparatuur de spanning van een alkaline batterij verwacht en die niet krijgt. De werkspanning van oplaadbare batterijen ligt namelijk rond de 1,4-1,2 Volt en die van alkaline batterijen rond de 1,5. Veel apparatuur van vandaag de dag heeft daar echter geen last van er werkt prima met die iets lagere spanning, de ontwerpers hebben dan rekening gehouden met het gebruik van oplaadbare batterijen. Als voorbeeld bij moderne reportageflitsers.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Low_self-disc...
http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp

Eigenlijk bij alles, behalve bij apparaten die veel stroom verbruiken (bijv digitale camera, dan moet je echt alkaline batterijen kopen). De Aldi heeft de beste (Consumentengids) en de goedkoopste oplaadbare batterijen. Ik koop zelf alleen nog gewone batterijen voor mijn camera. Toegevoegd na 2 minuten: Eigenlijk bij alles = Er zijn eigenlijk alleen maar voordelen... Je hoeft niet steeds nieuwe batterijen te kopen, is beter voor het milieu en je hebt de aanschaf heel snel terugverdient, dit itt bv zonnenpanelen.

Op alle apparaten die niet de batterij status weergeeft en vanzelf daarmee afschakelt als er een te lage batterij wordt 'gemeten'. Dus zaklampen, scheerapparaten, klokjes, afstandsbedieningen, enz. Bv. Digitale camera's meten de batterij spanning en de spanning van oplaadbare batterijen zijn van nature lager. Dus zo een apparaat zal veel te snel een lege batterij detecteren. Voor de goede orde... Een gewone batterij heeft een spanning van 1.5V en een oplaadbare batterij heeft 1.2V.

Voor alles waarvoor niet veel stroom in een keer nodig is. Dus niet voor flitsers, maar wel voor fietsverlichting, klokken, speelgoed, zaklaantaarns e.d. Ook niet vor geavanceerde apparatuur, zoals digitale camera's en bv kamerthermostaten.

ik gebruik oplaadbare batt.in mijn digitale camera`s,ook in de flitsers.dit werkt prima.de batt.die ik gebruik zijn minimaal 2100mah.die gaan lang mee.het voordeel is dat je er lang mee doet.dat je op nachtstroom kunt opladen en dat je het milieu minder belast.nadelen zie ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100