Welke friteuse heeft een automatische stop-functie en is niet al te duur?

Ik vergeet altijd dat ik iets in de friteuse heb gelegd, en dat stel ik doorgaans enkele uren later pas vast. Ze staat immers op het balkon. Wat kan er gebeuren als ze blijft aanstaan? Ik heb het wel eens voorgehad zonder iets in dat ze een hele dag had aangestaan, maar kan het gevaarlijker zijn als er wél iets in zit?
Je mag me ook altijd een link sturen naar een tweedehands-friteuse op Marktplaats.nl of zo.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een frituurpan met uitschakeltimer ken ik niet, maar het lijkt me ook erg lastig omdat het eten ook nog uit het vet gehaald moet worden. Anders bakt het toch nog door omdat het vet nog af moet koelen van 180 graden naar kamertemperatuur (of balkontemperatuur :p). Wat misschien wel een optie is, is de Airfryer van Philips. Deze werkt zonder olie en heeft een timer waarmee hij afslaat. Toegevoegd na 45 seconden: Voordeel van de Airfryer is in jouw geval ook nog dat hij niet zo stinkt en dus ook in de keuken of zo kan staan.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/elektronica/philip...

hoi Pipololly, elke friteuze kan je achter een schakeltimer hangen. een soort van 'eierwekker' die na de ingestelde tijd afschakeld stel, patat moet na 5 minuten er uit dan schakel je de timer op 10 minuten. vergeet je de patat, dan heb je na een uur een bonk vet met goed doorbakken patat er in. overigens werkt het ook nog stroombesparend. kies een schakeltimer die minimaal 15A aan kan. groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100