Kan ik een dimmer op elke soort lamp/verlichting aansluiten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een gewone huiskamerdimmer kan elke gloeilamp van normaal vermogen dimmen, ook halogeenlampen zijn geen probleem. De werking van de cyclus in een halogeenlamp die er voor zorgt dat de lamp niet zwart wordt zal bij lage lichtniveaus niet optimaal zijn, maar korte tijd op vol vermogen zal de halogeenlamp weer "klaren".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Halogeenlamp

Ja, in principe kun je elke lamp dimmen, maar je moet wel opletten dat je de juiste dimmer bij de juiste lamp gebruikt.

Een dimmer is niet mogelijk op een normale spaarlamp . Als je dan toch nog een spaarlamp willen dimmen dan heb je een speciale spaarlamp daarvoor nodig . Maar aan die spaarlamp hangt wel een prijskaartje aan van ongeveer 30 euro .

Een willekeurige dimmer kan je niet effectief op elke lamp aansluiten. Vooral bij spaarlampen lees ik op de gebruiksaanwijzing dat dat niet goed mogelijk is. Als het te doen zou zijn om stroom te besparen schijnt dat niet altijd het beoogde gevolg te hebben. Dus verbruik met en zonder nameten. Meten is ......

Nee TL lamp en spaarlampen kun je niet dimmen.

Aansluiten wel ,maar of het werkt ? Tl niet spaarlamp kan niet altijd . Halogeen ? Led ? Raadpleeg een echte lampen winkel ! Pas op een dimmer is niet geschikt om er een hele batterij lampen achter tezetten wordt hij heet ,brandgevaar .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100