Hebben standaard wekkerradio's een kabelaansluiting?

Ik wil een nieuwe wekkerradio aanschaffen, maar wel met het plan om hem aan te sluiten op de kabel, zodat ik o.a. Classic FM kan ontvangen. Ik heb er alleen geen idee van of normale wekkerradio's een ingang voor de kabel hebben. Ook bij informatie over wekkerradio's zie ik er nergens iets over staan, maar het zou natuurlijk kunnen dat de ingang voor de kabel een bepaalde naam heeft die ik toevallig niet ken... Heeft iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, maar dat is ook niet nodig. Als je de antenne aansluit op het middelste connector van je kabel aansluiting, dan heb jij zelf gewoon kabel aangesloten op de wekkerradio. Je kunt zelfs gewoon een connector kopen bij de bouwmarkten. Dat doe ik ook al jaren.

Die van mij heeft wel een kabelaansluiting, het ligt eraan welke je koopt

De meeste goedkope wekkerradio's hebben een los draadje van een halve meter als antenne. Je kunt het beste even in de winkel kijken of er een kabelaansluiting aanwezig is op de wekkerradio van jouw keuze.

Mocht je er nou werkelijk geen kunnen vinden, dan zou je, als je een telefoon hebt die dit ondersteunt, ook nog een MP3'tje van het nummer van jouw keuze (in dit geval dus iets klassieks?) via de meegeleverde usb-kabel op je telefoon kunnen zetten en deze instellen als wekker. Misschien even werk, maar je wordt wel iedere ochtend wakker met je favoriete nummer. Al kan dat voor je eventuele partner behoorlijk irritant zijn.... Ik word er namelijk niet erg blij van als om 5 uur 's morgens V.O.F. De Kunst met zijn "Ik sta op, nog niet wakkerrrr", Een kopje koffie mij wel wakker blért maar vriendlief helaas niet....

Ik ben geen wekkerradiospecialist (mooi Scrabblewoord!), maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat er wekkerradio's met een aansluiting voor de kabel zijn. Waar ik op internet ook kijk, ik kan ze in elk geval niet vinden. Bij Kieskeurig kom je allerlei specificaties tegen, maar over een kabelaansluiting wordt nergens gesproken. Maar als iemand me een site kan laten zien waarop het tegendeel blijkt... Wel kun je overwegen om een wekkerradio met USB-aansluiting te kopen. Je kunt dan een USB-stick met je favoriete muziek op de radio aansluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100