Waterschade bij iPod 4, wat nu?

Mijn iPod 4 lag vannacht op mijn nachtkastje, en toen is er een glas water volledig over mijn iPod gevallen. Ik kwam er pas vanmorgen achter, en nu doet hij het helemaal niet meer. Hij reageert nergens meer op en gaat niet meer aan. De vraag is nu of hij aan of uit is, en wat ik het beste zelf kan doen. Hij is pas een week oud, dus ik baal er enorm van. Kan iemand mij helpen alstublieft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Waarschuinlijk is hij nu gewoon uit' je kan kijken of hij leeg is dus opladen. het valt niet onder garantie dus je kan niet veel doen je kan hem misschien ergens laten repareren? jammer veel succes!

Leg hem op de verwarming te drogen. Maar waarschijnlijk is er al een soort van kortsluiting geweest doordat je hem aan probeerde te doen. Anders kun je hem opsturen naar Apple, grote kans dat je een nieuwe krijgt.

Wat je NIET moet doen: •op de verwarming leggen en ook niet met de föhn proberen. Je kan er dan nl. voor zorgen dat het kalk wat in water zit opdroogt. En dan is ie echt dood. •opladen/synchroniseren (bij synchroniseren krijgt ie ook stroom) •in je broekzak stoppen, want dan stroomt het water naar 1 punt. Wat je WEL moet doen: •plat neerleggen •geleidelijk laten drogen •in een bak met droge rijst leggen op een droge plek (trapkast bijv.). Dat schijnt te helpen.

Leg hem een paar dagen in een bak rijst. Ongekookte. Dat trekt alle water er uit. Niet met warmte gaan klooien!

De batterij zit bijna altijd aan de onderkant. Zachtjes tikken met de onderkant naar beneden zodat alle vocht zich onderaan verzamelt. Daarna rechtstaand laten drogen, zonder warmte bron. Na een paar dagen opladen en testen, hopelijk lukt het. NIET aansluiten op enige randapparatuur want dan voeg je elektriciteit toe en kan er ongecontroleerde geleiding en overslag ontstaan. Succes.

Bronnen:
Ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100