Is het slecht voor een batterij om het te testen (met je tong)?

Ik vraag mij af of het slecht is voor een batterij om hem te testen.

Dit kan op de ouderwetse manier bij een 9V batterij door te 'proeven' met je tong (en is dit wel goed voor je tong?), of met een moderne batterijmeter. Verliest de batterij hierdoor spanning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi TimFrenken, wat je met je tong voelt is alleen de spanning, dat zegt verder niets over de conditie van de batterij. je moet gedurende een korte tijd de stroom door de batterij meten, en aan de hand van het verloop hiervan kan je conclusies trekken. loopt de stroom sterk terug, dan is de batterij leeg. blijft de stroom vrijwel constant, dan is de batterij vol. helaas kost deze test wel veel stroom, dus het belast de batterij wel. er zijn batterijen met een 'ingebouwde' energietest. dat is een verwarmingelementje dat verkleurt naarmate de strip warmer wordt. dus de stroomdoorgang van een kortgesloten batterij. hoe heter, hoe beter. het is niet slecht voor je tong, want de chemie in de batterij zit goed verborgen voor de batterij is het ook niet slecht, want spuug droogt snel op, en je hebt dan geen stroomdoorgang meer. het met de tong testen kan geen kwaad, maar is zinloos. groeten, Dré

Bij het doormeten van een batterij verliest 'ie sowiezo spanning, ongeacht de wijze waarop. Met je tong een 9V batterij testen... heb ik lang niet gedaan, zo even kijken of ik er nog 1 ergens heb liggen...

Voor de batterij is het niet slecht als er gen spuug tussen de polen blijft zitten of in de batterij loopt. Voor jezelf kan het minder verstandig zijn, vooral NiCd oplaadbare 9 v batterijen kunnen chemicalien als cadmiun hebben afgescheiden aan de buitenkant die je via je tong naar binnen kunt krijgen. dat is zeer schadelijk voor jezelf.

Je moet wel een stroompje maken. Dus aan de minkant een natte vinger en aan de pluskant je tong. Maakt voor de batterij niet uit, als je hem daarna maar weer droogmaakt voordat je hem gebruikt. Van een 9 volt batterij krijgt je gevoelige tong trouwens nog wel een aardige optater, dus pas op. Experimenteer met 1,5V of zo dan voel je alleen een prikkeling.

je moet idd rekening houden met de chemische rommel die erin zit. Lik nooit over lekke batterijen met aanslag op de polen. daar kan je een loodvergiftiging aan overhouden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100