een kerstdorp met ledlichtjes werkt met een transformator 230V - 50hz kan ik dan een transformator van 100-240V - 50-60Hz gebruiken zonder risico?

de ledlichtjes -> 4,5 volt/ 0,7 watt

Weet jij het antwoord?

/2500

Een transformator "transformeert" van de ene spanning naar de andere. De gegevens die jij geeft zijn van de ingangsspanning, in dit geval een heel algemene 230v 50hz, standaard voor Nederlandse huishoudens. Waar het om gaat is de uitgangsspanning. Die moet 4,5 volt zijn.

De ingaande spanning en frequentie is goed, even kijken of de uitgaande spanning ook goed is. Niet dat je dadelijk een uitgaande spanning van 9 of 12 volt hebt............

Je loopt altijd risico als je niet precies weet wat je aan het doen bent. Je moet dus weten op welke punten (draden) je de netspanning moet aansluiten (primaire kant) en of de secondaire kant de juiste spanning afgeeft. Als je geen metertje hebt om het te controleren kun je het beter even door iemand met meer verstand van zaken laten bekijken. Als je geen aansluitpunt voor 230V hebt kun je wel het 240 V aansluitpunt nemen. Raak niets met je vingers aan als er spanning op staat zonder dat je goed weet wat er op staat. Toegevoegd na 2 minuten: Vergeet niet de niet gebruikte aansluitpunten goed te isoleren want daar komen ook gevaarlijke spanningen op te staan.

pasAjm qcygxvnsremp, [url=http://qqdkssgdiglp.com/]qqdkssgdiglp[/url], [link=http://ulotlttxrusk.com/]ulotlttxrusk[/link], http://nfhxmzflhwtz.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100