hoe kan je ervoor zorgen dat je laptop minder warm word?

Als ik een spel speel dan wilt mijn laptop nog wel eens uitvallen door oververhitting

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn standaards voor waar je je laptop op kunt leggen met een extra ventilator erin deze zijn niet duur en voorkomen dat je laptop echt schade oploopt door oververhitting.

dan zet je em uit

Zorg dat alle ventilatie-openingen van de laptop goed open zijn. Maak die openingen stofvrij en zorg dat er geen been/buik/kussen in de weg ligt. Zet de laptop sowieso liever niet op je schoot of op je buik. Die geven warmte af. Zet de laptop liever op een tafel. Als het kan, zet dan in je BIOS de ventilatoren op "altijd maximale snelheid" (de exacte naamgeving is bij elk BIOS anders, maar hier komt het op neer). Zet in ieder geval de "smart" mode uit - "smart" of "on demand" betekent dat de ventilatoren harder gaan naarmate de laptop warmer wordt, maar daarmee lopen ze altijd een beetje achter de feiten aan.

Zet er een krachtiger ventilator in en/of zorg dat je de ventilatie gaatjes in je laptop niet afsluit. Dat laatste gebeurt nog wel eens als je je laptop op bed of op de bank zet.

Laptops zijn in mijn mening sowieso geen game machines heavy gamen met veel grafisch "geweld"doe je op een gewone pc of een xbox Een gewone game pc is tenslotte ook makkelijker uit te breiden. en te koelen laptop zijn voor internet spelletjes text verwerken filmpjes plaatjes etc maar niet voor uren lang gamen gemaakt dus koop een goeie game pc is de beste optie. je kan wellicht nog een coolingpad proberen maar erg handig vindt ik dat niet ik ga er even vanuit dat je standaard cooling gewoon goed is

moet je voordat je gaat spelen even 10 min laten uitzetten en dan kan je gamen zonder problemen tenminste dat werkt bij mij wel ^^

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100