Welke maatregelen zijn er mogelijk om - powerline adapters - te gebruiken op verschillen (stroom) groepen van het electrisch netwerk in huis?

Mijn groepenkast is in 3 groepen verdeeld. Iedere groep voorziet een aantal vertrekken in huis van stroom. Om powerline adapters te kunnen gebruiken dient de computer en in dit geval Digitale Tv tuner op dezelfde groep te zitten bij mij is dat niet het geval. Ik werk nu met een verlengsnoer tussen de computerkamer en de woonkamer. De bedoeling is om een manier te vinden om beide kamers op dezelfde groep te krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat moet je aan een gediplomeerd electricien overlaten, en de vraag is of het installatietechnisch wel kan. In elk geval gaat het geld kosten. Het is dan ook veel goedkoper om een UTP-draad te trekken tussen die ruimten. Is ook sneller en betrouwbaarder en nog eens goedkoper.

Je Powerline moet het gewoon doen op verschillende groepen. Er kan als je met verschillende Fases werkt wel een probleem optreden. Ik heb een goede bron gevonden met veel tips om dit op te lossen. Succes!

Bronnen:
http://www.hardware.info/forum/showthread....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100