Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke maatregelen zijn er mogelijk om - powerline adapters - te gebruiken op verschillen (stroom) groepen van het electrisch netwerk in huis?

Mijn groepenkast is in 3 groepen verdeeld. Iedere groep voorziet een aantal vertrekken in huis van stroom. Om powerline adapters te kunnen gebruiken dient de computer en in dit geval Digitale Tv tuner op dezelfde groep te zitten bij mij is dat niet het geval. Ik werk nu met een verlengsnoer tussen de computerkamer en de woonkamer. De bedoeling is om een manier te vinden om beide kamers op dezelfde groep te krijgen.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
613

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Dat moet je aan een gediplomeerd electricien overlaten, en de vraag is of het installatietechnisch wel kan. In elk geval gaat het geld kosten. Het is dan ook veel goedkoper om een UTP-draad te trekken tussen die ruimten. Is ook sneller en betrouwbaarder en nog eens goedkoper.
(Lees meer...)
AWM
13 jaar geleden
Je Powerline moet het gewoon doen op verschillende groepen. Er kan als je met verschillende Fases werkt wel een probleem optreden. Ik heb een goede bron gevonden met veel tips om dit op te lossen. Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
AWM
13 jaar geleden
Helaas kan ik je uit ondervinding vertellen dat die dingen het soms gewoon niet doen over meerdere groepen.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding