als je tv kijkt via een signaal dat binnenkomt via telefoonlijn (telfort kpn), heb je dan niet veel kans op storingen van het beeld?

mijn internet valt af en toe (steeds minder overigens, maar nog altijd wel eens) uit. dus dat heeft ook effect op tv-beeld. ik wil 3-in-1 pakket aanschaffen

Toegevoegd na 3 uur:
ik heb nu ziggo voor tv en telfort voor internet

Toegevoegd na 1 dag:
interessante info van mrtomaat in reactie! veelzeggend.
mijn gevoel zegt me de hele tijd dat kabel-tv beter moet zijn dan tv via internet. het lijkt ex aequo maar internet wint toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er ook maar een fractie van een seconde even geen internetsignaal is, merk je daar bij internetten op je pc of laptop niet zoveel van, behalve bij streaming audio of video. Maar op je TV-beeld zie je meteen blokjes stilstaand beeld verschijnen, en het geluid klopt ook niet meer. Buitengewoon hinderlijk als je internetsignaal dus niet mooi constant is. Mijn broer heeft een jaar lang ellende gehad en is overal tegen dovemansoren aangelopen. Bij metingen was er nooit een afwijking te zien, maar soms had hij urenlang alleen maar storing (maar dan waren ze dus niet aan het meten). Hoe vaak hij mij niet gebeld heeft (via zijn mobiel!) om te checken of ik nog wel TV-beeld had (via de kabel: ja dus). Pas nadat ze zijn signaal doorlopend zijn gaan monitoren, hebben ze toch nog een onregelmatig vrijwel volledig wegvallend signaal kunnen zien. Het werd pas beter toen ze hem binnnen zijn flatgebouw via een reservelijn hebben aangesloten. Nu heeft hij alleen nog af en toe de korte onderbrekingen die bij een wat minder goede lijn tussen wijkcentrale en woongebouw schijnen te horen. Ook voor de specialisten was dit trouwens een extreem uitzonderlijk geval, maar het is wel echt gebeurd, en doordat het zo uitzonderlijk was, werd hij dus eerst een jaar lang met zinloze metingen en vervangingen van dingen die goed waren "aan het lijntje gehouden"! Redeloos, reddeloos, radeloos ... Ik wil dus nooit alles-in-1, dat snap je nu wel hè! Mijn ADSL internet komt van dezelfde wijkcentrale, maar ik zit er een stuk verder vandaan. Ik kijk lekker nog analoog en heb een gruwelijke hekel aan pratend beeld met stilstaande lippen ... Het antwoord op de vraag is dus ja. (Goed dat u argwaan hebt, en u bent nu gewaarschuwd!) Toegevoegd na 1 uur: Ik moet het nauwkeurigerstellen: de hoofdvraag was of je veel kans op storing zou hebben: nee, dát eigenlijk niet. Maar: in de uitleg staat dat de vraag aan de orde is omdat vraagsteller nu met alleen het internet via de telefoonlijn al merkbaar last heeft van storingen: nou dán is er wél een verslechtering logisch te verwachten als de TV ook op dat signaal moet gaan werken. En daar ken ik een prangend voorbeeld van.

Ik heb nu 6 jaar TV, telefoon en internet via de telefoonlijn van KPN en als ik 1x in de maand zo'n hikkerig beeld heb, dan schat ik het nog ruim. Ik denk dat het eerder 1x per 2 maanden is. Mijn zus, die een paar straten verder woont, heeft digitale TV van Ziggo en als ik daar zit, dan zie ik binnen een uur meer storingen dan ik in een jaar heb.......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100