Is het slecht voor het scherm van de tv als die de hele dag op "radio" staat?

Wij hebben sinds kort digitale tv en radio en de radio gaat nu via de tv. het scherm wordt zwart maar de letters van de radiozender blijven (verspringend) in beeld. is dit slecht voor het tvscherm en heeft het invloed op het aantal branduren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat verslijt natuurlijk. Bovendien gebruik je stroom die niet nodig is. Sluit je digitale ontvanger aan op de AUX ingang van een Hifi versterker.

Omdat de letters verspringen is er weinig kans op "inbranding" op het beeld scherm. Nieuwere generaties TV's hebben hier niet tot nauwelijks last van trouwens. Oudere generaties Plasma tv's hadden hier wel last van. Omdat de TV niet compleet uitstaat heeft het luisteren van digitale radio wel invloed op de brand uren.

Het inbranden van het beeldscherm gebeurt alléén bij de beeldbuis. Platte schermen branden in het geheel niet in. Dat is een geheel andere technologie.

Op het gebied van inbranden, heb je meestal geen last van als het geen plasma scherm is. Wel zal er slijtage ontstaan omdat deze altijd aanstaat. het scherm wordt gebruikt en toont zwart pixels. Iedere tv heeft een verwacht aantal branduren. Dit wordt aangegeven door de fabrikant. De tv zal dus hierdoor dus sneller slijten en sneller kapot gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100