Kan een 50Hz TV op 60Hz elektra netwerk?

Betreft een Samsung led tv van ongeveer twee jaar oud. Op de sticker staat 50Hz. Gaat de tv kapot als ik die in het buitenland op 60Hz elektra netwerk zet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tv die ontworpen en gebouwd is voor het 50Hz lichtnet en op een 60Hz net wordt aangesloten zal weliswaar wel werken maar niet meer naar behoren. Waarschijnlijk zal de tuner problemen gaan geven omdat er niet meer nauwkeurig op frequenties afgestemd kan worden, de grondfrequenties kloppen niet meer. De verschillende schakelingen in het toestel zijn ontworpen voor het in Europa gebruikelijke 50Hz/240V lichtnet. (Tenzij het een multinorm toestel is, die kan met beide netfrequenties overweg. Dit staat meestal op het typeplaatje achterop het toestel.) Bij afwijkende stroomnormen bestaat het risico op de productie van overmatige warmte binnenin het toestel wat uiteindelijk de levensduur flink kan bekorten. Lees dit artikel er eens op na, geeft je veel informatie... http://wikitravel.org/nl/Elektrische_systemen

Nee, de verversingsfrequentie van de tv (aantal keren dat de lijnen voor het beeld worden 'geschreven') heeft niets te maken met de wisseling van de polariteit van wisselstroom. Tv werkt gewoon, mits je de tv in bijvoorbeeld de VS gebruikt waar 110 volt op het electriciteitsnetwerk staat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100