Wat houdt interactieve tv precies in?

Kan je het ontvangen met een decoder voor digitale tv of heb je daar alwéér een nieuw apparaat voor nodig (zucht)? En kan het op zo'n beetje ouderwets tv toestel (met een "toeter" vanachteren)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Interactieve televisie of interactieve digitale televisie (iDTV) is een televisietechniek waarbij interactie mogelijk is tussen de kijkers en de informatie die ze krijgen op het scherm, via de afstandsbediening van de televisie of digitale decoder. Interactie kan zowel gebeuren met de producent van de programma's als met de uitzender van de programma's. Voorbeelden van interactieve televisie zijn: meedoen met een quiz, meestemmen met een wedstrijd, gericht kiezen voor een artikel bij een tv-reclame en vervolgens een proefmonster of proefrit bestellen of surfen op het internet via de televisie Toegevoegd na 3 minuten: Voor interactieve televisie is geen nieuw televisietoestel nodig. Met enkel een interactieve settopbox en bijhorende afstandsbediening kun je interactief tv-kijken. Deze settopbox kan ook een ingebouwde harde schijf hebben. Dit opent de mogelijkheid programma's op te nemen op de harde schijf en laat extra toepassingen toe. Interactieve televisie kan ontvangen worden via de kabel en via DSL. Om ervoor te zorgen dat er informatie terug gezonden kan worden met de afstandsbediening, moet er een zogenaamd return path of retourpad aanwezig zijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Interactieve_...
http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/ziggo-itv-in...

interactieve tv houdt ook in dat je programma's tot 48 uur terug kunt kijken, en je tegen een kleine vergoeding een film kunt kijken (ik geloof 2 euro, voor 24 uur) een videotheek in je huiskamer dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100