Kun je de glaasjes van een Passieve 3D bril omwisselen en toch nog 3D zien?

Dus het linker glaasje rechts, en het rechter glaasje links. Kun je dan nog steeds 3D zien? Of is dan het hele effect weg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, de glazen zijn zo gemaakt dat wat je er mee ziet is wat de camera weergeeft, en die camera's zijn naast elkaar opgesteld. Je moet dus echt met het linkeroog het linker camerabeeld zien, en met het rechteroog het rechter. Zou je de glazen omdraaien, dan zie je wel wat warrige diepte-achtige efecten, maar het totale plaatje is volledig verstoord.

Dat maakt eigenlijk helemaal niets uit. Mocht je zelf een 3D-tv hebben, zet het brilletje dan eens ondersteboven op. Die glaasjes zijn filters, 1 rood filter en 1 groen filter en het maakt in principe niet uit op welk oog ze zitten. Ook met de actieve brillen maakt het niet uit, die blokkeren om beurten 1 oog en creeeren daarmee het 3D-effect. Maakt ook niet uit welk oog het is.

Het effect wordt verstoord: het beeld dat bestemd was voor het rechter oog komt dan in het linkeroog en omgekeerd. Je zult dan een omkering van voor en achter krijgen, dat geeft dus een soort van binnenstebuiten 3D effect.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100