DVD Recorder gebruiken als TV kan dat ?

Ik wil dan een PC monitor gebruiken als beeldscherm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan, als er tenminste een scart of hdmi uitgang opzit. Echter als de recorder opneemt, kan je niet vrij een tv kanaal kiezen, zoals met een losse tv, maar het kan wel.

Ja een dvd recorder heeft een eigen tv tuner en dat signaal kun je uitvoeren via bijvoorbeeld HDMI naar een externe monitor. De monitor moet natuurlijk wel die aansluiting hebben, anders moet je converteren van scart naar VGA en dan kan een goedkope platte tv wel eens een voordeliger optie zijn. Ook moet je nog wel iets regelen voor het geluid, want de meeste monitoren hebben geen ingebouwde speakers. Op de dvd recorder moet daarvoor een aparte audio out zitten die je naar je versterker kunt leiden.

In de zin van kanaal keuze hebben, nee. Alleen dvd's Ook alleen dvd recorder en beeldscherm is niet voldoende. De kabel die normaal van je dvd recorder naar je tv gaat heeft een scart aansluiting die niet op je beeldscherm zit. Misschien dat ze daar tussenstukjes voor hebben, dat weet ik niet. Dan nog de "video zender" beetje lastig op alleen je beeldscherm. Met een werkende pc ertussen mag dat geen probleem zijn denk ik. Ga anders eens naar een computerspeciaalzaak en vraag naar de mogelijkheden mbt de aansluitingen en "video zender" succes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100