Kan het dat ik radio actieve straling voel van de tv, als die op stand-by staat? (zie uitleg)

Hallo, ik ben heldervoelend, en ik voel heel vaak, als de tv op stand-by staat, dus niet compleet uit.. een soort van straling. is dit mogelijk, of is het een verzinsel..?
ik krijg er in iedergeval altijd zware hoofdpijn van.

Weet jij het antwoord?

/2500

ten eerste, "radioactieve straling" is kats verkeerd verwoordt. een materiaal is radioactief, dat wil zeggen, het zendt straling uit. dus straling zelf kan nooit actief zijn vat je em ? ten tweede is een televisie niet radioactief. ten derde zou je straling nooit kunnen voelen. wat jij voelt, is hoogstwaarschijnlijk statische elektriciteit.

Dat kan ! Het heeft zelfs een naam: elektroallergie Met elektroallergie of elektrosensitiviteit wordt een overgevoeligheid voor elektromagnetische straling bedoeld. Er wordt meestal een onderscheid gemaakt tussen hoogfrequente radiostraling zoals gebruikt wordt bij radars, mobiele telefoons, microgolven ... en laagfrequente straling die door gloeilampen en hoogspanningsleidingen worden uitgezonden. Als verzamelnaam voor deze straling wordt wel de term elektrosmog gehanteerd die een analogie suggereert met schadelijke luchtvervuiling. De medische wetenschap ziet elektroallergie als een psychosomatische aandoening. Natuurwetenschappelijk kan niet verklaard worden hoe de relatief geringe energie in de straling dergelijke effecten zou kunnen veroorzaken. Uit onderzoek door TNO elektroallergie bleek dat elektromagnetische straling negatieve invloed heeft op het welbevinden van mensen, maar dit is bepaald niet hetzelfde als een negatief effect op de gezondheid. Bovendien werden deze onderzoeken niet dubbelblind uitgevoerd, dat wil zeggen dat proefpersonen wisten dat ze blootgesteld werden aan elektromagnetische straling. Omdat elektroallergie een psychosomatische aandoening is, is het niet te behandelen of te genezen met medicijnen, maar psychologische behandelingen kunnen werken wanneer de patiënt deze methode aanvaardt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektrosmog

Zeker als de TV net aan heeft gestaan, is nog goed de infrarode straling te voelen (feitelijk gewoon de restwarmte). Oude beeldbuizen kunnen nog lang electrisch geladen blijven. Dit statische elektrische veld kun je voelen als dichtbij de beeldbuis komt. ook sommige flatscreens werken met een hoogspanningsveld, welke de 'beeldbuis' ook statisch laadt. Radioactieve straling zal lastig zijn, aangezien een TV geen radioactieve straling afgeeft. Moderne TV's verbruiken in standby zo weinig stroom, dat daar geen straling of electrisch veld mee kan worden opgebouwd (en dus niet merkbaar). Restlading op de buis: ja; gewoon standby: nee. Zijn er andere lichtbronnen als men TV-kijkt? Komt daar de hoofdpijn wellicht van? Je kunt natuurlijk ook gewoon de TV echt uitzetten...

Dit is nonsens. Een TV kan nooit hoofdpijn veroorzaken, tenzij je zonder bril naar het beeld kijkt. Een TV geeft geen straling, tenzij de oudere beeldbuis TV's, en dat is alleen Röntgenstraling, maar niet als hij in standby staat.

Er kunnen maar twee soorten straling van een televisie afkomen : - statische elektriciteit - warmte als hij heeft aangestaan. - hoogspanning, als je met je vingers aan het binnenwerk gaat zitten en niet geaard bent. Beiden kun je inderdaad van een afstandje voelen, zelfs als je niet hypergevoelig bent. Maar ze zijn ook volslagen onschuldig ; als je er hoofdpijn van krijgt, zit dat naar alle waarschijnlijkheid tussen de oortjes, en zul je vaker hoofdpijn krijgen van veronderstelde, al dan niet aanwezige straling. (Mobieltjes, zendmasten, hoogspanningskabels etc). Je hebt dan ook goede kans dat de hoofdpijn verdwijnt als je de televisie wegdoet. (Want je wilt toch geen apparaat in huis dat je zware hoofdpijn bezorgt als ie UIT staat, want als hij AANstaat is diezelfde straling alleen maar verhoogd aanwezig, en zou teevee kijken dus lichamelijk onmogelijk danwel ondraaglijk zijn.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100