Nieuwe TV, probleem maar 1 Scart ingang !!?

IK heb op mijn nieuwe TV (Philips 47PFL7606H/12) maar 1 Scart ingang, hierop heb ik mijn Wii aangesloten.

Nou wil ik ook nog mijn Harddisk-recorder aansluiten, dat zou ik normaal ook met een scart kabel doen, maar dat gaat dus niet.

Ik heb een plaatje bijgevoegd van de aansluitmogelijkheden van de TV en de recorder, wie kan en wil mij verder helpen?
Moet ik een scart naar hdmi kopen, bestaat zoiets ? zijn er nog andere mogelijkheden??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan de Wii aansluiten op de Scart-aansluiting van de HD-recorder en dan de HD-recorder weer op de TV aansluiten, een andere mogelijkheid is een Scart naar cinch verloop in de Wii aansluiten en van daar af met 3 cinch kabels naar de cinch-ingangen van de TV gaan. (geel=video, wit=linksgeluid, rood=rechtsgeluid) Een simpel verloop van Scart naar HDMI bestaat niet, Scart is analoog, HDMI digitaal. Toegevoegd na 10 minuten: De Wii kun je dus aansluiten op de EXT AV2 aansluiting van de HDD-recorder, je TV sluit je aan op AV1 TV.

Ik weet niet hoe je tv kijkt maar je kan natuurlijk de coaxkabel gebruiken links boven op die aansluitingen. Dit kan niet als je nog op een analoge manier kabel kijkt. Toegevoegd na 4 minuten: Je kan ook nog voor je Wii een compnent kabel kopen dan heb je ook nog wat strakker beeld, eigenlijk is dat de mooiste oplossing. Nog mooier is een nieuwe HD-PVR kopen waarin je je digitale ontvangst kaartje stopt dan heb je helemaal niet meer met SCART te maken en kan je je recorder via HDMI aansluiten.

Bronnen:
http://reviews.conrad.nl/7866-nl_nl/906502...

Dit is wat jij nodig hebt! Met deze scart splitter maak je van èèn scart aansluiting, 3 aansluiting. Kost maar een.paar euro en werkt perfect. Ik maak er zelf ook gebruik van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100