Welke apparatuur kan DVB-T signaal verstoren?

Een kennis van me heeft sinds kort problemen met de ontvangst terwijl er geen kabels zijn vervangen ofzo. Mogelijk heeft hij nieuwe apparatuur maar ik weet niet wat er zoal op kan storen. Iemand een idee?

Toegevoegd na 18 uur:
Dank voor alle antwoorden tot nog toe. Het gaat om een kennis van me die woont in Dordrecht, Zuid-Holland dus. Verder heeft hij slechts een USB DVB-t stick waarmee je alleen Ned. 1, 2 en 3 kunt bekijken en enkele radiostations. Die heeft altijd goed bereik gehad (antenne staat zoals altijd voor het raam) maar nu is er geen signaal blijkbaar. Ook niet met een andere stick.

Misschien komt de verstoring niet door apparatuur want als we die antenne op een andere plek in het huis bij het raam zetten heeft hij ook zeer slechte ontvangst. Zou het misschien toch met Lopik te maken kunnen hebben? Ik dacht eigenlijk dat die problemen waren opgelost...

Toegevoegd na 2 dagen:
Hartelijk dank allen! De storing zal met Lopik te maken hebben gehad vermoedelijk want alles werkt nu weer zoals eerst.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft de kennis al gehoord van de TV toren van Smilde? Als de storing dichter bij huis te zoeken is denk dan aan alle storing die vroeger de gewone analoge TV kon storen: langsrijdende brommers, alle elektrische apparatuur met collector-motoren zoals haardrogers en stofzuigers, etc. etc. Als hij niet in het noordoosten woont en de ontvangst is slechter geworden kan hij proberen zijn antenne op een betere plaats te zetten, liefst zo hoog mogelijk bij een raam in de buurt. Toegevoegd na 10 minuten: "bij een raam in de buurt" moet natuurlijk zijn: "in de buurt van een raam" - je buren zien je al aankomen :-))) Toegevoegd na 28 minuten: Nog betere ontvangst is mogelijk met de actieve buitenantenne op onderstaande afbeelding. De antenne wordt hetzelfde gevoed als de Digitenne binnen antenne.

Zo'n beetje alles wat straling afgeeft, zelfs scooters die door de straat rijden kunnen storing veroorzaken. Digitenne zie ook meer als een camping oplossing dan een relevante concurrent voor kabel/satelliet/glasvezel. De kwaliteit is minder en je hebt al tijd kans op storing. Toegevoegd na 18 seconden: zie ik ook Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn trouwens antennes te krijgen om het bereik te verbeteren. Toegevoegd na 1 uur: Even een andere link geplaatst, ouder link naar antenne was niet geschikt voor jouw gebruik. Met dank aan Koosknip.

Bronnen:
http://www.kpn.com/televisie/al-kpn-televi...

KPN verstrekt op verzoek aan mensen met een slechtere ontvangst door de problematiek in Noord Nederland betere antennes. Er zijn er nu 12.00o verstrekt. Dus contact opnemen met KPN, mits je een Digitenneapparaat hebt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100