Mijn tv heeft opeens geen beeld meer, alleen geluid. Wat is er aan de hand?

Net deed alles nog normaal en opeens was het beeld weg. Als ik hem opnieuw aan doe zie ik een smalle streep midden op het scherm en daarna valt ook dat weg en is alles zwart., Het geluid doet het wel. Wat is er aan de hand? Is dit te repareren? Tv is ca. 7 jaar oud en deed het altijd prima.

Toegevoegd na 1 uur:
Een dik uur later doet de tv het opeens weer... moet ik me zorgen maken dat hij het snel begeeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gelet op je klacht is het een toestel met een beeldbuis. Als de verticale afbuiging (aansturing) wegvalt dan wordt het beeld gemute (uitgezet) om te voorkomen dat de streep inbrand. Daarom zie je geen beeld en wel geluid. Dat je de streep ziet, betekent dat de hoogspanning werkt. Je geeft aan dat het toestel het weer doet, wat op kan duiden dat in dat gedeelte een los contact zit wat met solderen verholpen kan worden. Dit zal door eer technicus moeten gebeuren en zo spoedig mogelijk om te voorkomen dat de onderdelen er omheen door pulserende spanningen sneuvelen. De kosten hoeven niet hoog te zijn, maar hangen van de eerlijkheid van de monteur af. Soms verzinnen ze er van alles bij. Het zou makkelijk ter plekke kunnen gebeuren, maar veel monteurs nemen het toestel alleen mee wat meer kosten met zich mee brengt. Iemand die handig is en wel eens gesoldeerd heeft zal dit niet kunnen, want hij moet exact weten waar hij de verticale afbuiging kan vinden.

Kijk eens of alle stekkers er nog goed inzitten!

Ik denk dat de hoogspanning weerstand doorgebrand is. Toegevoegd na 1 minuut: GA NIET ZELF OP ONDERZOEK UIT.

Het lijkt erop dat de verticale afbuiging van de beeldbuis de geest heeft gegeven. Deze klacht komt natuurlijk alleen bij oude TV's met beeldbuis voor, platte LCD-schermen hebben geen afbuiging. Omdat er tegenwoordig vrijwel geen TV's met beeldbuis verkocht worden is het wellicht een mooie gelegenheid om eens een nieuwe platte TV te kopen. Reparatie zal wel mogelijk zijn, maar omdat de prijs van een LCD TV momenteel al dicht in de buurt komt van de reparatiekosten aan het oude bakbeest zou ik hem niet meer laten maken.

Als het een TV met beeldbuis is dan is mogelijk de verticale afbuiging defect. Dit kan gerepareerd worden maar ik zou wel eerst een prijsopgave vragen.

Waarschijnlijk heb je, je monitor niet aangezy haha

Als je een zelfde soort tv terug wil hebben kan je te kust en te keur sosm zelf gratis af te halen .nl maar reparatie is niet meer aan de orde tijd voor wat nieuws

Zoals reeds eerder gezegd: de verticale deflectie (afbuiging) is defect. Als de tv het na een uur opnieuw doet is dit waarschijnlijk te wijten aan een uitgevonkt soldeerpunt. Waarschijnlijk kan dit hersteld worden enkel en alleen met het betreffende soldeerpunt op te warmen met een soldeerbout. Het is alleen de vraag hoeveel een tv-hersteller hiervoor aanrekent.

Ik weet niet hoe je aan je TV signaal komt. Ik heb zelf met een satellietschotel sinds kort het probleem dat het beeld wegvalt en het geluid aan blijft. Schijnt aan verouderde software te liggen van de ontvanger. Na opnieuw kiezen van het kanaal is het probleem ook bij mij verholpen. Vernieuwen van de software zou 25 euro kosten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100