Is likken aan een iPad oplader dodelijk?

Hoi allemaal. Ik heb weer iets doms gedaan. Ik hield straks mijn iPhone van de lader en toen ging ik dus een beetje op me mobiel spelen alleen ineens zat ik ook aan mijn iPhone oplader te likken (gaat om een iPhone 6s). Had geen idee waarom ik het deed. Nu bedacht ik me dat ik misschien dood had kunnen zijn omdat er natuurlijk nog stroom opstond, omdat de oplader in het stopcontact zat. Ik had er ook een oplaadblok tussen zitten voor de iPad , dus niet die bij de iPhone hoort.

Nu is mijn vraag of ik dood had kunnen zijn, omdat er natuurlijk wel een spanning van 5 volt opstaat en ook 2 ampere volgens mij en dat is dodelijk toch?

Toegevoegd op 09 september 2020 21:10: afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

NEEN, de spanning is gelijk aan 5 volt en dat is minder dan als de helft van een blokbatterij (9 volt) en drie keer de spanning van een penlite-batterij.

Bronnen:
https://www.iculture.nl/nieuws/een-iphone-...

Volgens mij is dit toch niet zonder gevaar. De lader steekt in een stopcontact waar 220V op staat. Wie garandeert dat er niet plots iets misgaat met deze lader en je 220V door je natte tong krijgt? Er zijn al smartphones plots geëxplodeerd in iemand's broekzak. Een bewijs dat er altijd plots is kan misgaan met elk elektrisch toestel of onderdeel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100