Kun je zonder problemen een slowcooker aansluiten op een tijdschakelaar?

Mijn slowcooker (van Russel Hobbs) kan alleen op high of low stand, en niet na een bepaalde tijd uit.
Nu wilde ik deze aansluiten op zo'n tijdschakelaar, die had ik nog liggen van de kerstverlichting.
Dat als een gerecht 5 uur op low moet, dat ik de slowcooker vast op die stand zet, en dat hij door de tijdschakelaar op het juiste moment aanspringt zodat het eten klaar is als ik thuis ben.

Volgens mij kan ik dit gewoon doen zonder problemen, toch?

Toegevoegd na 14 uur:
Ik heb het nog even navraagd op een forum, en de meeste gerechten die bijvoorbeeld 7 of 8 uur moeten, kun je ook 10 uur doen zonder problemen. Dus ik ga wel even testen, dan kan hij gewoon de hele dag aan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deze slowcooker is rond de 200 watt, je tijdschakelaar zal dan hoger moeten zijn. meestal staat het er wel op wat het maximale vermogen is dat er op zo'n schakelaar kan worden aangesloten. als dit ruim meer is dan de cooker is er geen probleem.

Dan moet je kijken of je tijdschakelaar het Wattage van je slowcooker aankan. Elk verwarmingselement (dus ook je slowcooker) trekt nog al wat stroom. Als dat geen probleem is kun je het gewoon proberen. Het is namelijk niet zeker dat de slowcooker het pikt. Maar dan gaat er in elk geval niets kapot.

Bij de meeste slowcookers staat in de gebruikshandleiding dat je geen tijdschakelaar mag gebruiken, maar dit zal te maken hebben met aansprakelijkheid, meer dan met functionaliteit. Houd, zoals in de andere antwoorden beschreven, rekeing met het wattage, en test het altijd eerst waar je bij bent. Uiteraard staat wat mij betreft in je aanvulling de beste oplossing: laat het langer garen, dan houd je je netjes aan de 'regels' en wordt je gerecht misschien nog wel lekkerder!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100