Aan een tweedehands TL-armatuur zit een vreemde stekker met wel 5 contrastekker-openingen. Wie weet hoe die aan te sluiten op een gewone stekker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NB: alles onder voorbehoud! Waarschijnlijk is dit een dimbare TL. Zie bron 2e en 3e plaatje en check daar of mijn kleurenbeschrijving overeenkomt met de aansluiting op jouw vsa. (VoorSchakelApparaat) Je hebt 3 standaard kleuren: geel/groen = aarde blauw = 0 zwart = schakeldraad. (fase) blauw en zwart sluit je aan op de polen van de stekker (en de aarde op de aarde) rood en wit hebben een andere functie (waarschijnlijk voor naar een dimmer)

Bronnen:
http://www.home.zonnet.nl/rsetteur/aquariu...

Niet in alle landen hanteren ze ons type stekkers. In b.v. Groot Brittannië hebben ze hele andere type stekkers. Zo zijn er nog andere landen die nog weer wat anders hebben. Er zijn wel adapters te koop die stop je in een Nederlands stopcontact, maar in zo'n adapter kunnen verschillende types stekkers in gedaan worden. Ik denk, dat je dan bij een reiswinkel of een ANWB winkel moet zijn. Misschien ook wel bij Blokker of zo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100